Tuesday, July 15, 2014

coincidence? YES!

I am truly surprise that today, when I tetibe je rasa nak mengarang kat sini, it is exactly one year from my last post. Gahhhh...rasa macam WHAT?!!!

 So, what change over this one year period?

 - for starter, pasal my ex yang dah kawen tu, it doesn't bother me anymore. Ye I terpelanjat but that's it. If he's happy, tak berkenaan dengan aku pon. Kalau dia sedih pong sama la jugak. Ahaha..

 - my bff belenti keleja untuk buat bisnes full time merangkap jadi full time mother/housewife. Which is good for her pasal dia pon selalu je ponteng cuti atas pelbagai alasan. Bak kata boss, dalam setahun dia cuma kerja dalam 10 bulan je kot. Aku tak suka dia berhenti but then again, aku pon tak suka dia asyik cuti je. Ha acaner tu? She quits anyway and right now aku macam perempuan gila sebab kena buat kerja dia and kerja aku sekali.

 It's a good thing that I love my job (despite the low salary, almost no benefit & whatnot). Memang kadang2 ada rasa fed up buat kerja yang aku tak familiar ni, sebab I don't know whether I'm doing it right. But honestly, the unfamiliar is the drive I need to keep going. You know how things get pretty boring after a while? I sometimes feel that. Her leaving us gave me the opportunity to step up my game a little. It's pretty exciting if I must say. Tiring but fullfilling. Inila agaknya orang kata blessings in disguise. Kot?

 - my boss actually nak resign juga, tapi terpaksa tangguh disebabkan keberentian tiba2 my bff ni. Since dia tak dapat cari orang untuk replace dia, and he knows how hard it will be for me if he leaves now, dia tangguh lagi 3 bulan. Max. Harapnya dalam masa 3 bulan ni dapat la cari horang yang boleh diharap. Dia ada tanya juga pasal orang lama, tapi aku reject sebab orang tu adalah fail bagi aku despite having years of experience. Cara kerja dan juga personality dia is a no no for me. Tak masuk kepala den. Sorry..

 Boss, cari orang lain ok?

 - aku dapati bulan puasa aku tak cepat sentap, oleh itu, aku amik peluang ni untuk ajar a coworker sikit2 pasal keje aku. Aku ni cepat panas hati bila orang tanya soklan sama berulang-ulang, tapi bulan pose ni aku terlajak sabar giteww..kahkah...

 Anyway, semoga dia cepat pandai maka senang la kerja aku masa akan datang..




  - satu yang tak berubah ialah I'm still single. I'm not exactly loving it, but it isn't that bad either. Saja cakap, just to let you know my market is still open. Kuikui..



 Pen off. For now...


Sunday, July 14, 2013

i had a dream about him, so i stalked him on the internet






oh how things changed. More than I realize...

and by the way,
-
-
-
I'm the one who ran away.


Be Happy, friend.

Tuesday, January 1, 2013

Goodbye 2012, Hello 2013

how long has it been?

setelah aktif (yang tak-la berapa aktif pun) bertwitter, jarang sangat ada rasa nak menulis entry baru di sini. because i usually have a lot to tell in the spur of the moment. after the moment passed, huh, kembali sifar fikiranku ini. actually tadi dok baca some of my anime/tv series related post, and then i thought why not write something di permulaan tahun baru ni? i don't actually feel that 2013 is that big of a deal, cuma an entry on the first day of 2013 sounds interesting. so, why not?

it'snotlikeihaveanythingelsetodo #foreveralone

tadi aku baru abis menonton episode akhir KAMISAMA HAJIMEMASHITA. what can i say? 13 episod tak cukup weii!! sebenarnya boleh je baca manga, tapi tak nak la kut. rasanya macam tak rajin. manga Skip Beat tiap-tiap bulan aku download. tapi tak baca-baca jugak. in fact, tak extract pun lagi dari winrar. the reason being, kumpul banyak-banyak lepas tu baca sekaligus. puas hati sikit kut. ini 30 pages je every month, ape sangat la jalan cerita dia...macam cite indon tu la, tak gerak-gerak. heh..

anyway, i'm currently watching PSYCHO-PASS, TONARI NO-KAIBUTSU KUN, ZETSUEN NO TEMPEST, CODE BREAKER and ada lagi la a few. but these are the ones worth mentioning. K-PROJECT & JORMUNGAND are also worth mentioning. but both dah tamat pun dalam last week & this week. but rasanya K-Project ada continuation kut. not sure (and malas nak gugel).

rasanya aku pernah mentioned SUKITTE LI NA YO on twitter. it was interesting in the beginning. beginning je la... lepas tu biasa-biasa je. romanticness overload kut?

which is.......not interesting.......for me??

haha #bitter.


moving on, kalau pasal tv series, apart for the usual series yang aku layan, NEW GIRL & CONTINUUM adalah cerita yang aku layan tahun ni. i mean, apart from Merlin, The Mentalists, Revenge, Once upon a time, Grimm, Hart of Dixie, Rizzoli & Isles, Fringe, Supernatural, Bones, The Vampire Diaries..etc..ctc....aku layan New Girl purely for Zoey Deschanel. too cute! she & Emily Deschanel is so similar yet so different. i can't even....but i like them both. selain dari itu, kawan dia si Cece is so gorgeous. me love!

Continuum had great 'concept' and that's what kept me going. i don't really like it, like it...but it had its moment.

and oh, i dropped Chuck from my to-watch list.


Morgan.got.the.intersect? WHO CARES?


ok la, sebagai penutup aku sajikan ED from Kamisama Hajimemashita. enjoy...


 

Tuesday, September 18, 2012

Redha


the remaining half...







"When it's time to let go, let it go"