Sunday, July 14, 2013

i had a dream about him, so i stalked him on the internet






oh how things changed. More than I realize...

and by the way,
-
-
-
I'm the one who ran away.


Be Happy, friend.

Tuesday, January 1, 2013

Goodbye 2012, Hello 2013

how long has it been?

setelah aktif (yang tak-la berapa aktif pun) bertwitter, jarang sangat ada rasa nak menulis entry baru di sini. because i usually have a lot to tell in the spur of the moment. after the moment passed, huh, kembali sifar fikiranku ini. actually tadi dok baca some of my anime/tv series related post, and then i thought why not write something di permulaan tahun baru ni? i don't actually feel that 2013 is that big of a deal, cuma an entry on the first day of 2013 sounds interesting. so, why not?

it'snotlikeihaveanythingelsetodo #foreveralone

tadi aku baru abis menonton episode akhir KAMISAMA HAJIMEMASHITA. what can i say? 13 episod tak cukup weii!! sebenarnya boleh je baca manga, tapi tak nak la kut. rasanya macam tak rajin. manga Skip Beat tiap-tiap bulan aku download. tapi tak baca-baca jugak. in fact, tak extract pun lagi dari winrar. the reason being, kumpul banyak-banyak lepas tu baca sekaligus. puas hati sikit kut. ini 30 pages je every month, ape sangat la jalan cerita dia...macam cite indon tu la, tak gerak-gerak. heh..

anyway, i'm currently watching PSYCHO-PASS, TONARI NO-KAIBUTSU KUN, ZETSUEN NO TEMPEST, CODE BREAKER and ada lagi la a few. but these are the ones worth mentioning. K-PROJECT & JORMUNGAND are also worth mentioning. but both dah tamat pun dalam last week & this week. but rasanya K-Project ada continuation kut. not sure (and malas nak gugel).

rasanya aku pernah mentioned SUKITTE LI NA YO on twitter. it was interesting in the beginning. beginning je la... lepas tu biasa-biasa je. romanticness overload kut?

which is.......not interesting.......for me??

haha #bitter.


moving on, kalau pasal tv series, apart for the usual series yang aku layan, NEW GIRL & CONTINUUM adalah cerita yang aku layan tahun ni. i mean, apart from Merlin, The Mentalists, Revenge, Once upon a time, Grimm, Hart of Dixie, Rizzoli & Isles, Fringe, Supernatural, Bones, The Vampire Diaries..etc..ctc....aku layan New Girl purely for Zoey Deschanel. too cute! she & Emily Deschanel is so similar yet so different. i can't even....but i like them both. selain dari itu, kawan dia si Cece is so gorgeous. me love!

Continuum had great 'concept' and that's what kept me going. i don't really like it, like it...but it had its moment.

and oh, i dropped Chuck from my to-watch list.


Morgan.got.the.intersect? WHO CARES?


ok la, sebagai penutup aku sajikan ED from Kamisama Hajimemashita. enjoy...


 

Tuesday, September 18, 2012

Redha


the remaining half...







"When it's time to let go, let it go"

Saturday, August 18, 2012

Sambutan Raya 2012 : Suka dalam duka

ini adalah kerana walaupun berasa excited, i'm feeling a bit sad/stressed/worried sebab kesayangan-kesayangan saya dijangkiti penyakit. i thought it was kurap biasa-biasa je, yang sendiri ubat pun boleh baik. yang ini aku cakap berdasarkan pengalaman. kalau kucing aku ada kurap, dengan mensapu minyak bekas goreng ikan @ minyak goreng kunyit hidup (yang dah tumbuk) will do the work. tapi sebab kebelakangan ni selalu sibuk, kesihatan anak-anak adalah sedikit terabai. dalam kes aku, aku dah nampak kurap tu lama dah dah, tapi i ...apa perkataan tu...em...isk....senang cite aku bertangguh-tangguh nak sapu ubat tuh. jadi it became worse.

i usually fed them before i go to work. my cats ni selalunya makan tak tak agak-agak tau. bila dia nampak kita bawak makanan untuk dia, bunyinya macam setahun aku tak bagi makan. and they eat a lot. but one day ni, one of them macam tak heran nak makan. which was weird sebab that cat ialah kucing yang paling banyak makan (or maybe only second to his mother). i took the food to him & he ate it. but tak banyak. and then all siang for a few days dia dok berjemur tengah-tengah panas. so i thought maybe he had a fever a something. and other cats, one after another, follow his behaviour. and yang aku perasan they even limped. somehow aku boleh rileks lagi until the so-called-kurap on one cat started bleeding (probably due to excessive scratching). itu dekat muka / telinga / hidung. bila aku check, dekat kaki pun sama. my god! that'll explained why a a few of the cats macam tak berapa nak bergerak. aku panggil pun buat dek je.

i actually dah pesan yang my sister yang duduk JB tu to buy me medication for kurap, along with some deworm pills & a carrier. dekat-dekat my place ni memang takde vet @ even petshop. kampung la katakan. nak pergi jauh-jauh aku tak sempat pulak. tambah lagi nak gerak sorang-sorang aku x berani pasal aku tak tau jalan. the plan was, bila dia balik semalam i can treat them(the cats) with proper medication. sementara tu aku ubat diorang dengan cara yang aku biasa buat. sekali je ubat kurap tak beli daa...so i asked her to ikut aku la bawak kucing-kucing ni pergi vet. malangnya, bila aku call klinik haiwan yang paling dekat,and also pejabat veterinar kerajaan, they didn't answer. jadi takkan aku nak redah je kan. buatnya tutup @ diorang tak receive anymore patient (bcoz orang dah start cuti raya kan) kang naya pulak. kucing-kucing aku tu bukannya boleh duduk kat confined space. a moving car will surely stressed them out.

for now untill next week, i'll continue to treat them the traditional way. kucing yang mula-mula kena tu, setakat yang aku tengok, condition dia macam tak makin buruk. granted, they all look sangat tak terurus and comot. kene lumur dengan minyak kan, what do you expect? kucing yang paling teruk tu, i can't say for now. it'll took days for the minyak to work their wonder. tapi luka kat muka dia tu macam dah kering. oh ya, i'm panicking yesterday sebab my sister said that maybe my cats had contracted SPORO, which is probably the worse case scenario. aku berdoa je la yang it's not. because if it is, i don't know how i ever gonna live with that. i mean, 4 cats with sporo? what am i supposed to do? unless i got money flowing from my purse, i can never pay for a proper treatment. mahal tuh!

fortunately, all of the cats masih berselera nak makan. it's just that, they're very selective with the food. makanan biasa yang aku bagi (which is nasi gaul with whatever lauk) hampeh tak disentuhnya. it's either wet food or kibbles. it's ironic that dulu aku selalu naik angin pasal diorang makan macam monster, sekarang i'm like, i'd rather you eat than not eat. jadi now i give them whatever they want. it's hard enough to see them losing weight. i don't want to think of the possibility that i might lose them.

btw, i'm thinking of giving them a supplement yang namanya Transfer Factor (TF). ini adalah supplement untuk manusia but i heard that it'll work for cats too. it's pretty pricey. the one i want cost about RM170 for a bottle of 60 capsule. anything for the cat, huh. buat masa sekarang i'm looking around here kot2 ada supplier. can buy online tapi since ini adalah musim cuti, i'll hold it off sampai next week. takut sangkut plak karang. don't want to take the risk. anyhow, please let me know if you happen to know anyone in your circle yang pernah guna TF ni or memang jual ke. that'll help me a lot.

this is a long post. i think i'll stop here.and oh, the word is procrastinate. baru teringat...