Saturday, August 18, 2007

Story and pictures on the bowling tournament

To be honest, i couldn't sleep on the night before the tournament. i was a little over excited, anxious, or maybe even scared. dah lame x membowling la katekan...buatnye terbaling bola masuk lane org x ke malu nanti =D

the game started out just fine... mule2 tu aku menunjukkan skill yg hebat dgn mendahului rakan2 yg lain[siap kene puji dgn En. danial tuhh..]. bile masuk balingan yg ke-9 dan ke atas, aku menjadi semakin hampeh dan hampeh lagi sampaila game yg terakhir. the last game aku cuma score 50 klu x silap. setakat masuk longkang tu toksah cakap la. aku dah PRO. klu pon ade org boleh lawan skill memasukkan bola ke longkang aku, mungkin isti kot. pasal ape aku ckp camtuh [bukan saje kutuk ko ye isti, tapi aku rase bertanggungjawab utk memberitahu hal ni pada org lain] ialah sbb aku pernah menyaksikan dia berjaye memasukkan bola ke longkang sebanyak 10 kali berturut2. fuhh, kalau william hung main bowling pon x seteruk tu kot.wakakaka...

abis game, markah keseluruhan pon dikira. memula aku ingatkan Hisham delusional bila dia ckp kitorg maybe dpt 3rd place. "Ah, mustahil la" hatiku berkate2. aku rase Hisham perasan je tuh. mungkin dia ingat dia main dgn hebatnye sampai boleh kalahkan team2 lain. mungkin dia mempunyai keinginan yg sgt2 untuk menang sampaikan dia mula berkhayal. ah, aku rasa bersalah pada Hisham & Adnan [yg boleh thn hebat jgk skillnye]. i should have played better tapi...... arghh, tgn aku ni memang x dicipta utk main bowling!

bila keputusan di announced, memang btol kitorg dpt 3rd place. yayyy!! i was happy. Insanely happy. For myself & for my team. happy sbb dapat team yg sporting, best & supportive. they kept going on giving me advice on how to throw the ball [which didn't work anyway because i was too dumb to follow advice. how am i supposed to understand the meaning of 'keraskan ibu jari' bila baling bola? Duhh!]. anyway, an advice is still an advice and i'm very thankful for every word of assurance that they gave me. they made me feel like i'm one of them. so yeah, how can i not be happy?


The result's out. 2nd place: Jo (Micro-E), Ummi & Hairi (RKA). 1st Place: Jun, Aly (Micro-E) and Hafis (RKA). below is the picture of the winners.
FIRST PLACE

SECOND PLACE


THIRD PLACE



i posted some other pictures of the tournament below.

This is the happiest picture of jamal that i could find. it's good to lose some of ur coolnes once in a while jamal.. [note: a message for jamal only].



My teammates, Hisham & Adnan with our rival, En. Danial. [En. danial, kan saya dah kate kitorang mesti menang....huhuhu]








minah yg angkat itu air ade manyiakkk keji. dia sudah cover saya punya muka. saya sangat geram dengan itu minah...

The souvenier. It's kinda cute actually.....


if anybody's wondering why there's Nash's face in most of the picture, it's because the pictures came from him. so naturally gambar dia memang banyak la... i don't put it there intentionally.
These two pictures were taken some time later.

inilah dia pose seorang pemenang [aku maksudkan aku. bukan ko ye isti. ko kan kalah....huhuhu]


we hang out for a little bit after the match [along with a few guys from Micro-E & RKA] and they[the RKA guys] were [suprising] friendly. memula open table. makan hamper la ape lagi. tp perut masih kenyang. makan sikit jer and bahagi2kan yg lebih2 tuh utk dibawe pulang. and then we had some fun together. playing games at the arcade macam budak2 kecik. tapi seronok woo....

overall, this day was one of the most exciting and memorable day that i ever had. La..la...la.....

click here for Isti's side of the story on the tournament [must read. very interesting!]
http://izyanni.blogspot.com/2007/08/bowling-tournament.html

Tuesday, August 14, 2007

Funny, Funny, Funny.....


Check out this website http://www.funnyjunk.com/. It's HILLARIOUS!

INSEP 2007

agaknye dh berape lame aku kt insep ni? aku pon xtau... it feels like forever. makin lama kt sini membuatkan aku semakin memahami shaggy. shaggy pernah ckp something pasal 'bonding' [or something, not really sure] tapi masa tu x plak aku amik serious kate2 dia. ye la, w/pon aku suka dgn kelas aku + my classmate, tapi xde la sampai rasa ape2 if one of them x dtg kelas ke, sakit ke, nk berenti ke. tu hal masing2 la kan?

but i feel differently now. klu ade yg x dtg tu rasa lain macam je kelas tuh. mcm ade yg x cukup. kelas tu pon rasa mcm gloomy je. ntah camne aku nak describe...

kesimpulannya, aku sangat suka dengan classmate aku + sahabat2 baru aku. aku rasa aku buat keputusan yg paling baik bila aku decide nak join insep. i'm enjoying myself rite now. isti, i really should thank you!



click here to read about our (me & isti) batu pahat adventure [yg adventure tak adventure sgt la...huhuhu]
http://izyanni.blogspot.com/2007/08/pesta-ria-eropah.html