Thursday, August 23, 2007

Yesterday...

i went for a government test yesterday. abis kelas hari selasa tuh terus pergi. sebelum ni aku ade dpt panggilan test utk PTD (Pegawai Tadbir & Diplomatik) tapi aku x pergi. bukannye ape, aku pernah amik test tu sekali and i went as far as the assessment [ fyi, PTD la satu2nye gov. post yg ade assessment]. but i failed the assessment and therefore x dpt la gi interview. i thought the test was tough but the assessment was even tougher. just imagine, dlm 20,000 yg amik test, cuma 3500 yg lepas utk assessment and dia just nak around 1000 utk interview and kekosongan ade dlm 350++ je. i'm sure sesiapa yg pernah amik test tu paham ape yg aku maksudkan. yg pastinya, aku x sanggup nak amik lagi test tuh dlm masa terdekat nih. maybe next year kot..

berbalik pada ceta test yg aku amik semalam, aku boleh simpulkan yg test tu senang. maksud aku, senang la klu nak dibandingkan dgn test PTD tuh. test PTD ade esei, both in english and malay. test semalam tu just objektif je. test PTD, soalan math dia dlm 45 mnt aku sempat buat dalam 25 question je. test semalam aku sempat siap on time. tapi seperti biasa, bab pengetahuan am aku memang FAIL. aku agak, out of 50 quest. aku boleh jawab dlm 20 je kot. yg lain2 tu aku buat la ape yg aku pakar buat. BANTAI.

biar aku bagi contoh soalan:

Anda suka kentut di dalam kelas.
a) sangat kerap
b) kerap
c) kadang-kadang
d) tidak pernah
e) tidak pasti

Anda suka kentut bila tiada orang perasan
a) sangat setuju
b) setuju
c) tidak setuju
d) sangat tidak setuju
e) tidak pasti

hahahah. itu contoh soalan je. tapi yg pastinya jawapan aku banyak kadang-kadang. contohnya: anda menangis bila menonton adegan sedih di televisyen. yg ni memang jawapannye kadang2. kadang2 aku nangis, kadang2 aku ketawe, kadang2 aku xde perasaan pon. jd x salah la aku jawab kadang2. tp bila aku fikir2 balik, jawapan kadang2 tu mcm jawapan utk org yg xde pendirian tetap. ye ke?

aku xtau la if i'm able to pass the test. klu aku rs senang, mesti org lain pn rasa senang gak. klu org lain rasa senang, mesti competition dia lg hebat. mesti ramai org pass. mesti ramai yg dipanggil interview. mesti....... ah, biarla. semuanya terpulang pada nasib. sekurang2nye aku dah cube kan?

tapi yg bestnye semalam, aku langsung x rasa nervous. aku tido awal & nyenyak, something yg aku x boleh nak buat bila aku kene buat sesuatu yg penting. aku x kesah pon pergi sorang2. sampai sana aku main tegur je sesape yg aku agak2 datang sorang, xde kawan & perlukan company cam aku nih. x susah la...itula yg aku blaja masa insep, ~The Art of Making Friends~

i know jamal and hasniza took the same test. so camne, senang?

sebagai penutup, aku nak nyatakan rasa senang hati aku krn org yg x layan lawak aku itu telahpon menegur aku hari ini. so, thanks. i appreciated that. x perlulah shaggy menyebat tulang skapula orang itu nampaknya. huhuhu

[msg untuk Shaggy: x sempat nk mem'photoshop' pic ko this week. Next week la k. boleh aku buat sesuatu yg 'luar biasa'. Shaggy in a bikini ke. Mesti HOT =P]

Monday, August 20, 2007

ade satu olang....

ade satu olang dlm kelas saya. saya manyakkk konpius sama itu olang. saya pikir olang itu ada friendly. tapi bila saya buat lawak sama itu olang, dia tidak mau bagi respon sama saya. jd saya ada manyak susah hati..

saya tidak mahu tegur sama itu olang lagi sebab saya sangat takut dengan itu olang. lagipon saya manyakkk tension. haiyaa...dia punya muka macam mau makan olang woo. gimana mau tegur itu olang lagi?