Thursday, September 6, 2007

Majlis Konvokesyen Ke-6 UTHM 3 Sept 2007

Episod konvo untuk tahun ini bermula dgn aku menemankan isti utk mengambil jubah pada hari pertama kaunter jubah dibuka. seperti yg aku jangkakan, permulaan episod ini tidak berapa baik. lepas lama menunggu, akhirnya isti fed-up sbb ade 2 org pakcik yg berniat utk mengambil jubah utk anak mereka potong line atas alasan mereka nak cepat. ade ke patut, orang lain pon nak cepat jugak, ade yg dh tunggu lg lama dr pakcik tu. huh, bkn kitorg x hormat org tua. tapi cara diorg tu x berhemah langsung. malang sungguh.. akhirnya isti amik jubah pd hari lain dan tanpa aku sebagai peneman. katanya taknak menyusahkan aku...hahahaha.

Dipendekkan cerita, mula2 tu aku rasa amat jeles sbb dirg dpt pakai jubah baru yg cantik. KUiTTHO dh tukar jd UTHM la katakan. tapi selepas aku try test, aku bersyukur gak la sbb x pakai jubah ni time aku konvo. bukan ape, saiz S pon besar gedabak. seorg yg sedia besar mcm aku ni, bila pakai baju besar2 lagi la nampak besar. rasa mcm mimpi ngeri....[kate2 nak menyedapkan hati sendiri. padahal memang jeles!]

Pada 3 Sept 2007 aku dengan gembiranya menghadirkan diri ke majlis konvokesyen sahabat2 ku yg 'tegar' (huhu) mahupun yg tidak tegar. akhirnya selepas bersusah payah selama 5, 6 mahupon 7 tahun, berjaya jgk mereka2 menggenggam segulung ijazah. Tahniah, tahniah saya ucapkan...

My plan initially was to watch the ceremony inside the hall (Dewan Tunku Ismail). tapi agak malang ye, atas kegagalan saya utk mencari beberapa org penting sebelum majlis itu bermula rancangan itu terpaksa dibatalkan. tensen? kecewa? ade jugak la sikit2. tapi halallah...

Akhir kata, aku bangga dpt tgk sahabat2 aku konvo. Pada Lia, Isti, Cip, Aleng, Mior, Mat E, Shaggy, Jamal dan rakan2 insep yg lain: Fir, Joe, Zul, Aly, Yuzrin, Adawiyah, Hidayah, Knopp, Syida manis & Rafiq, sekalung tahniah kepada korang semua. Congrats!

gambar yg aku 'sebat' drpd isti. klu nk tgk gambar2 yg lain, sila buka blog ISTI ye...