Friday, September 14, 2007

Tandoori payat (bukan nama sebenar) VS Dr. Sheikh Muzaffar (bukan nama sebenar)

atas permintaan ramai, saya bawakan anda.......

Tandoori payat (bukan nama sebenar) VS Dr. Sheikh Muzaffar (bukan nama sebenar)



dan pemenangnye ialah..........Dr. Sheikh Muzaffar (bukan nama sebenar). YEAHHH!!

National Conference

Banyak sangat bende yg aku nak cite pasal conference nih. disebabkan aku malas nak taip panjang2, aku cuma nk cite sebahagian drpd peristiwa2 menarik (menarik pada aku la) yg berlaku dalam masa dua hari tuh.

-aku telah dimalukan oleh shahrizan (budak group keusahawanan aku & isti) sebanyak 2 kali. firstly, masa dinner aku ajak dia bergambar. kebetulan meja dia bersebelah dgn meja isti. disebabkan aku panggil dia tak dengar, aleng pon panggilkan dia utk aku. si shahrizan ni plak buat muka blur bila aku panggil dia pegi meja isti. aleng pon tanye dia "ko kenal x dia ni ?" sambil tunjuk kt aku. sambil mengerutkan dahi & buat muka konfius, dia pon jawab "x kenal!". i was like "ape? x kenal?????". i can feel my face getting hotter & hotter by the second. mane boleh x kenal, siang tu siap amik gambar same2 lagi. how can he be so forgetfull? seriously, i was embarrased. rasa nak sembunyi muka bawah meja. nasib baik lepas dia tgk btol2 baru dia cam. huh, aku rasa spek dia tuh kene tambah power lagi la...

secondly, awal pagi on the 2nd day. dia lalu sebelah aku jd aku tegur la. sekali je dia buat bodoh je & x pandang langsung. yg aku malu tuh, ade sorang bdk insep yg memang tgh tgk kitorang. mungkin dia fikir aku salah org kot. uhuhu. sekali lagi aku panggil dia "shahrizan!" dengan lebih kuat. lepas dia pandang tu aku membebel la. aku ckp dia teruk sbb selalu buat bodoh kt aku. dia pon ckp "sori la. aku x berape sihat la arini". keji btol. boleh plak dia guna alasan tuh. logik ke? huahauhau.

inilah shahrizan yg aku ceritakan seperti di atas....


- aku telah tertipu dgn helah isti. masa lunch (on the first day), tgh2 beratur tuh dia ckp dgn aku "achik, ade pegedil la kt depan sana". aku pon half-jokingly jawabla "tu bukan pegedil la. itu kuih kasturi". tapi aku dh termakan dengan kate2 isti. aku ingat betul la tu pegedil. 'makan dgn nasi pon sedap gak nih' aku pon terfikir. aku amik la satu. time mkn tuh, aku makan sedikit pengedil dgn nasi. masuk je mulut aku jadi heran. aik, kenapa pegedil ni manis?? bila aku sedar ape yg berlaku semuanya dah terlambat. terpaksa la aku telan kuih & nasi yg ada dalam mulut aku tuh. keji btol la minah ni, aku tertipu!! hehehe, sebenarnya isti x sengaja pon kenekan aku. dia ingat once aku nmpk menatang tu i can figure it out la yg bende tu bukannye pegedil. aku ingat aku dh lapar sangat kot sampat x leh fikir dengan lurus =P



-ben yg tak abis2 dengan idea macam mana nak berposing. pergh, banyak btol gambar dengan dia. bak kata isti, amik gambar sampai nak muntah. huhuhu. ben ni pon bdk group keusahawanan aku gak. syafiq kate aku dgn ben ni mcm ade jodoh (sbb banyak sgt amik gmbr same kot?) pd aku, statement ni memang x leh pakai. aku ingat lagi, masa awal2 kenal ben, aku memang selalu rasa nak mengamuk dgn mamat sekor nih. in fact, ade masanya aku memang x boleh nak bercakap dgn dia langsung. sebabnye banyak btol perkara2 yg aku x suka org buat yg dia buat (refer kpd my hates kt sebelah ni). tapi sekarang dh ok. aku dh boleh terima la 'ketakwarasan' dia nih. budak2 kan...paham2 je la perangai diorg. sebagai kakak yg baik, aku terpakse la mengalah. kan kan kan?


lastly, sesuatu yg kelakar berlaku pd hari kedua. yg ni aku xnak ceta panjang2. korang tgk gambar kt bawah pastu buat la kesimpulan sendiri. ok?


aku x larat nak upload gambar banyak2. pada sesape yg nakkan gambar korang, sila request dgn saya ye. nanti saya emailkan ok.

sebagai penutup, gambar terakhir yg diambil pada hari terakhir. Dr kiri: amin, aku, isti & syafiq.


Maka berakhirnya conference selama 2 hari itu dgn jayanya. sekian terima kasih =D


[i've deleted the previous entry 'National Conference [pictures only]'. the pictures are all uploaded to picasa. please be informed]