Friday, September 28, 2007

Mock Interview. Arghhh!!

pada hari ini, dgn cemasnya aku bersama rakan2 insep yg lain telah dipaksa utk menghadiri satu sesi interview olok-olok yg dibuat oleh CEC. malam semalam ingatkan nak study sket2 soalan interview. tapi hampehh, aku layan komik sampai kol 11 pastuh aku tido. kol 5 aku bangun buat CV pastuh layan komik lagi pastuh sambung tido sampai kol 8 [wah, sgt teruk perangai aku ini]. before masuk interview study sikit2. tapi time tuh baca setakat buat cukup syarat je. Pakat nak masuk dgn Yati & syida [sbb cik isti dh bagitau awal2 dia xnak masuk dgn aku. kejam btol ini worang]. diorang nak masuk awal2 jd aku pon ikut je la..

soalan pertama: tell us about yourself. yati jawab dulu. aku pon take note dalam kepala sedikit sebanyak ape yg yati ckp utk dimasukkan dlm jawapan aku nanti. sampai turn aku, ntah 'kemenatang' ape yg aku jawab. ade la tergagap sikit2 & aku x dpt abiskn ayat yg last sbb aku tak ingat perkataan 'penyayang' dlm english. panel mls nk tunggu kot. terus dia kate "Next"

soalan seterusnya aku x berape ingat la. yg pastinya aku dan syida dan yati memang xtau langsung ape2 pasal position yg kitorg mntk ni. Facilities Engineer. so, none of us boleh jawab soalan2 yg berkaitan. aku dgn selambanya ckp yg aku ni cepat belajar, jd diorg x perlu risau la. but the panel kate dia bayar aku untuk buat keje. bukan untuk belajar. muahahaha...

kesimpulannya, all three of us didn't get the job [obviously]. in fact, inteview tu sekejap je sbb kitorg xtau ape2. komen untuk aku: "Sarizah, you ok. you berani jawab soalan". the other one " kalau you mintak keje lain mungkin you boleh dapat. tapi bukan untuk keje ni". sudah sememangnya la, sbb sape nak bg keje kt org yg xtau ape2 pasal keje tu kan? komen diorg untuk ketiga-tiga kami ialah kitorg dh buat mistake dgn memohon jawatan yg salah. lagi satu, aku telah melakukan kesilapan sbb memberikan jawapan yg tak sepatutnya dan panel bagi komen yg aku x boleh jawab camtuh sbb menunjukkan yg aku ni macam EGO. another one of my mistake. x terfikir plak pasal tuh masa jawab soalan td..

inilah gambar2 yg diambil [lepas aku interview] sambil menunggu Cik Isti abis diinterview



terjumpa matyuz plak tgh2 jalan. posing la jap =P

masih ade lg gambar2 yg lain tapi aku malas la nak upload. sesape yg rasa ade gambar dia pada aku, sila request. nanti aku emailkan jer....

akhir kata, aku pelik sbb aku xde la setakut @ secemas yg aku sangkakan masa nak interview tuh. w/pon english aku agak tunggang terbalik, bende tu ialah benda terakhir yg aku fikirkan sebaik saje aku duduk kt kerusi interviewee tu. agaknya sbb aku terdengar Dr.N kate jgn takut2. BELASAH JE. hurm, berkesan jugak kate2 dia...

[thanks isti for lending me your heels!]

Wednesday, September 26, 2007

Sandy's Song

korang tau drama Ghost Whisperer [jennifer love hewitt]? last week aku tgk re-run cite ni kt 8tv since aku dh termiss the tuesday episode kol 9.30 mlm. w/pon aku x dela brape gemar sgt tgk cite bersiri semenjak-dua menjak ni, aku gagahkan jugak la mata aku nih utk tgk cite ni since akupon xde benda lain nak buat selain tido.

episod kali ni bertajuk The Curse of the Ninth mengisahkan pasal a nightclub waiter [charlie] who has not played his guitar since his friend died. He is being haunted by two ghosts [his dad and his friend]. basically cite ni pasal hantu kawan dia [jared] yg 'memporak-perandakan' hidup dia [by not allowing him to play music] sbb masa dia hidup dia jeles dgn musical talent yg charlie ade. jared xnak charlie 'outshine' him. lebih kurang camtuh la. bapak charlie ni plak x boleh nk 'crossover' sbb dia rasa bersalah dgn charlie ni sbb x pernah sokong minat charlie dulu. skrg dia nk 'selamatkan' charlie drpd jared tp sbb dia dh tua kot [w/pon dh jadi hantu] jadi dia x larat nk lawan jared. huahuhau...

dlm episode ni, charlie & jared ade satu band called Crimson Doves. Jared mati from a plane crash before the first album is released. sbbnya dia nk buang satu lagu dalam album tu yg bertajuk 'sandy's song' yg dicipta oleh charlie. i guess he died in resentment. sbb tu dia jadi hantu jahat kot. the album was never relesead. charlie was confident that he's been cursed after the death of his friend sbb dia memang x boleh main music after that. mcm2 bende pelik happen if he tries.

to cut the long story short, aku bukannye nk cite pasal cite ni. aku nk cite pasal lagu tu: 'sandy's song'. it was a beautiful song [plus great vocal] and i was hooked the first time i heard the song. the original title is Running Away sung by Midnight Hour. aku pon x pernah dgr nama band ni but ape2 je la. as long as the song is great, the rest are unimportant. they released this song on 2006 if i'm not mistaken. so, a little late for me tapi no problem la. no problem at all.

the song was played at the end of the episode when the dad can finally crossover and charlie had his first concert after jared dies. this is the song:


powered by ODEO

Midnight Hour - Running Away

Don’t lie and say that it’s okay
It’s all right if there’s nothing more to say

So I’m running away, I’m leaving this place
Yeah I’m running away, I’m running away

Don’t tell me I’m the one to blame
It’s too late for you to make me stay
No I won’t stay

So I’m running away,
I’m leaving this place
Yeah I’m running away, I’m running away

And faster than you can follow me from this lonely place
And farther than you can find me,
I’m leaving, yeah I’m leaving today

And I, I’ll never let you find me
I’m leaving you behind with the past, no I won’t look back
And I, I wanna hear your reasons
I wanna hear you tell me why I should stay
And try, try to understand me
Try to understand what I say,
when I say I can’t stay I,
I’m moving on from this place,
I’m leaving and I won’t wait,
I’m running away

I’m running away,
I’m leaving this place
Yeah I’m running away,
I’m running away

[JC Chasez (ex-NSYNC) ade play small part dlm episode nih. aku sedar pon dekat2 nak abis. no wonder he looks familiar & yep, aku memang suke layan lagu2 camnih. buat aku rase teruja =P]