Saturday, October 27, 2007

Raya sakan 07 : Plaza Angsana

kami pergi berjalan2 di angsana, kebetulan ade plak satu event yg nak berlansung malam ni. mula2 x rase nak gi pon. x rase ape2 pon time tuh. pegi makan & jalan2 cari barang. x sangka plak, akhirnya kami terperangkap dengan permainan perasaan kami sendiri. huhuhuhu.

semase membelek2 baju di Reject Shop, perkhabaran di bawa oleh adaw bahawa Ally Iskandar berada berdekatan. zuupp, terus Isti & aku kesitu. mujur sempat amik gambar. yg baju putih itu tidaklah kutau siapa. yg pastinya dia salah sorang personaliti TV3.

with Aidit. w/pon gambar ni blur kerana isti telah menggerakan kamera secara x sengaja (ha, mesti nak balas dendam nih =P), tetap jugak kumasukkan disini. he's so cute!

aku dipeluk oleh Raja Farah? terus aku suka kt dia (sblm ni x brape gemar). she's much prettier in person than in television.
with Fedtri. suka gak kat dia nih..

Noniswara and Mas Idayu. x sangka mas Idayu tu kecik je orangnye. Noniswara plak maintain jelita walau pon dah berumur (erk, ye ke? sebenarnya aku xtau pon umo dia)
Farahwaheeda yg sempat bagi poskad before bergambar dgn kitorg. dia nyanyi live manyak sedap woo...
gambar2 lain yg berkaitan.....

lagi gambar Aidit yg saje aku amik. ignore those two girls. bukan aku kenal pon.
Fazli zainal. former Malaysian Idol contestant. x leh lupe dia bawak lagu This Love - Maroon 5 in that competition. macam hampeh. but he's doing very well now. dah tuah dia kot.

baju putihh tu Nieyl, baju pink tu Tam (bukan Tam spider ha), baju coklet tu Ashraf Muslim, Baju hijau tu Feroz Fizz.
antara waktu2 itu, adik2 yg bernama knop, dayah & adaw telah berjaya menggoda aku & isti utk buat satu seisi facial di natural Beauty yg sekarang sedang menjalankan promosi. pergh, melayang duit RM29. tapi harga asal ialah RM128. banyak diskaun tuh! harap2 la berbaloi duit aku tu nanti.

p/s: sedikit info, sebenarnya seumur hidup aku xnah lg buat facial. ape rasanya hah?

2K : Kawen & Kawan

pada suatu hari, aku telah menerima satu sms yg menggemparkan. huahuaha...gempar tu x la kot. tapi mengezutkan ade la sket. alkisahnya msg itu datangnye dr seorang kawan yg meminta alamat kerana dia ingin mengundang aku ke majlis bahagianya pada 1 disember 2007. ceh, sengal la die nih. ape la salahnya kalau dia ckp je dia nak kawen. xyah la aku membazirkan 15 sen utk tanye 'dia nak kawen ke?'. [ok ok, aku aku tau ape yg dia maksudkan. i just want to make sure..]

adalah kawan yg aku maksudkan itu ialah Ron @ Rohani Abd. Ghani, ex-classmate aku kt mozac dulu, who is well-known for her infectious laughter. well, at least among us la. hehe. bile dia gelak tu aku mesti rase nak gelak gak. kelakar seh w/pon lawak asal tu xde la kelako sangat. [hey, it's a compliment!]. god, how i miss my muzaffarian mates. my former Omegarians, dormmates & also temenggung-rians. rase mude2 dulu rasa free je kn. x banyak bende nak fikir. skarang ni..??

i don't have the latest picture of ron. the one i have is the one we've taken a few years back. here it is (sorry, zaman ni xde digital kamera lagi). Ron yg paling tinggi tuh. mase ni aku & wawa (baju coklet belang2 tuh) naik K.L lepak rumah Ron sbb mase tuh UM ade pesta konvo. Dill lak dr UPSI turun ke situ dgn member dia. ni la 1st time (and the last time) aku travel sorang2 ke tempat yg aku x familiar. kawan punyer pasal...

terlanjur ckp pasal kawan lame, saje je aku nk tunjukkan 'klik' aku in 5 Omega. From left, Azhar, E-tong, Epul (a former classmate, not in the klik tapi terselit gambar dia lak kt sini), Aini and me.


Azhar & E-tong duduk kt belakang aku & aini dalam kelas tuh. Azhar sekelas dgn aku dr form 1. selalu je cari gaduh + cari pasal dgn aku. mase from 5, dalam sehari kalau x gaduh dgn dia mmg x sah. kadang2 tu bila aku x tahan aku ignore je dia nih. tapi tahan sekejap je. bila dia start melawak aku x tahan nak gelak. hehehe. aku & aini plak duduk sebelah menyebelah dr form 4. mase tuh dia br masuk kelas omega & kebetulan kawan asal yg ddk sebelah aku (merangkap besfren aku) kene pindah kelas. so ddk la kami berdua sehingga abis form 5. dia ni memang kuat tido. huahuah. keje aku tiap2 hari memang kejutkan dia dlm kelas. apart from that, dia ni sporty. kadang2 dia suruh aku rase muscle dia yg keras tuh. lawak ah. we shared a lot of memories. but dia ni sangat2 la perahsia. kadang2 aku terasa ade satu dinding antara kitorg...(hmm, dia x percaye kt aku kot? i don't blame her though)

and E-tong, what can i say about him....dia ni selalu jadi mangsa buli haiwan2 pemangsa kat kelas aku. almaklumlah, dia dikira macam bdk baru sbb dia baru masuk mase form 4. kesian kat dia. tapi dia ni memang baik. rajin. adorable. heheh...kadang2 aku buli dia gak.dia pernah bagitau aku, mase form 4 dia pernah x suka aku sbb aku gengster, x ikut ckp Mr.low, our math teacher. zaman mude2 la katekan....[aku memang nakal sket =P]

aku rindu zaman dulu2. aku rindu kt kawan2 yg telah menghuru-harakan hidup @ dihuru-harakan oleh aku. tapi ntah kenape, sejak abis sekolah aku memang jarang2 keep in touch dgn diorg. malas + segan. penyakit ni memang susah nak diubati...

congratulation to Ron. i'm very2 happy for you. aku harap ko bahagia dunia dan akhirat & dikelilingi dgn anak2, cucu2, cicit dan sewaktu dgnnye. sebelum aku mengakhiri entry ini, ingin jugak aku wish congratulation pada Combi & pasangannya, Sharina @ Mah yg dikhabarkan akan berkawen bulan 12 ni jugak. ucapan aku sama seperti di atas. malas nak taip balik. huhuh.