Saturday, November 3, 2007

kisah sedih di hujung minggu

kawan-kawan, dengan ini saya mengumumkan that my phone is no longer in my possesion. in other word, it's gone. i've been robbed, in a masjid! kejinya manusia nih, sanggup plak mencuri dalam masjid. xleh ke merompak kat disko? kenape la cemarkan tempat yg suci & tempat beribadah. teruk btol la... klu aku dpt la malaun tuh, nak gak aku cabut rambut dia selai2. biar botak. klu ade misai ngan janggut pon aku nak cabut gak. pastu aku nak lempang2 dia sampai aku puas hati. pastu aku nak jadikan dia orang gaji aku selame 100 ke 1000 hari ke. senang kate siap aar dia aku kejekan.

bersame2 dgn phone itu, i also lost my beloved 2-months-old Olympus digital camera. 2 months for god sake! klu 2 tahun tu xpe la gak. now my dad called me Icik (my name at home) the careless. don't blame him though. it's his money that i used to buy the camera. it's a good thing that i refused to accept it as his gift and told him to consider it as a long-term loan. else, i would feel super duper guilty about losing the camera.

other things, biasala la.... IC, ATM card (muamalat & maybank) and money. not much la, RM30++ only. not much but itula duit makan aku before elaun masuk. sekarang ni elaun dh masuk pon xleh kuar. camne nak kuar,kad xde! nk buat replacement kad plak x sempat2 lagi ni. nyusahkan btol la...and yeah, i even lost the facial voucher. tapi xpe, anytime boleh dpt replacement voucher. klu x melayang lagi RM29. heheh

sebenarnya aku dh buat satu draft panjang lebar pasal kejadian nih. tapi as time passed, dh xde selera nak cite lagi dh. aku redha dh hilang sume barang2 tuh. ade la hikmahnye. maybe it's HIS way of saying that i'm having too much fun lately and started to forget HIM. maybe ini balasan atas ape2 kesalahan yg aku pernah buat sebelum ni. menyakitkan hati org ke, terambik harta org ke, termakan makanan org ke. who knows, right? jd biarla bende tuh hilang. aku redha. harta dunia bila2 mase boleh cari balik kan. janji usaha.

a million thanks to Isti who has been very2 helpful throughout the whole incident. apart from giving me her support, she also lend me some money, and her phone (siap top-up sekali) so my family can reached me. aku terharu sebenarnya. tapi aku malu nak ckp dengan dia yg aku terharu. hope she'll read this later (i know she will). thanks isti. i really2 appreciate it.

so friends, please spread the words that i can no longer be reached by my old number, both celcom and maxis. klu ade pape hal boleh la sampaikannye melaui isti. xpon u can email me @ msg me at friendster. klu boleh, give me ur contact number also sbb sume contact number yg aku ade sume aku simpan dalam phone tuh. harap maklum ye...