Monday, November 26, 2007

just babbling...

hello kawan-kawan.... Assalamualaikum.....

aku terlambat update blog aku minggu nih. macam mane...rindu x kat aku? huahuaha... mesti la x kan...almaklumla, sapelah aku. cuma manusia biasa yg suke mkn sundae coklet & fries. kdg2 suke kentut & korek hidung. macam org lain jugak kan?. ah, xde spesialnya aku nih. masih blom layak lg utk dirindukan ye tak?

sebenarnya aku tak brape sihat 2,3,4,5,6,7 hari nih. memula batuk. pastu bersin2. pastu selsema plak. skrg bersin & batuk dh ok. tapi selsema + sakit tekak masih berterusan... jd sepanjang masa ini tido aku agak kurang lena. terjaga tgh2 malam tu perkara biasa. tapi it doesn't bother me that much. cuma bile time keje rasa segan plak nak hembus hingus dpn org ramai kt office tuh. macam kurang sopan je...heheh.

aku & isti amik half day arini. aku nk gi maybank buat kad atm baru. terpaksa le coz aku tgh x berduit. adeke patut duit elaun cec aku masuk RM150 je. bila aku call cec, diorg kate dlm record diorg aku start LI 22/10. huh? x patut btol la. terpaksa jgk aku guna duit elaun flex bulan lepas yg sbnrnya aku ingat nak save buat beli kamera digital baru. fikir positif je la....duit baki RM350 yg akan dia bagi on Januari tu mungkin berguna utk aku di masa akan datang. lagipon, hujung bulan ni duit gaji dh nk masuk. lg brape hari je. masih boleh survive...

sebenarnya aku dh x brape ade mood nk tulis blog. ade sorang kawan aku kate aku suke cite benda yg sama. ye ke? x prasan la plak. tapi kate2 dia agak mengganggu emosi aku . aku memang suke cakap benda2 merapu. bkn xnk ckp pasal benda2 yg lebih serius macam pemanasan global ke, rusuhan oleh Hindraff ke but terus terang aku memang x reti. that is not my expertise.

should i change my writing style?

tadi kt flex ade sorang 'operator' tegur aku. [act, i'm not sure la klu dia dikira operator. aku assume je.] he's very2 friendly. dia mntk no phone + alamat + birth date sekali and give me his. sbb dia lg muda dr aku so aku x brape nk kesah la. but last sekali dia hulur tangan utk bersalam dgn aku. what choice did i have? terpaksa la aku sambut salam dia tuh. [dr.N kate jgn malukan org. besar dosanya tuh] teringat plak aku bersalam dgn chua, a chinese practical trainee yg abis practical last week. same la dua2 kes ni. terpaksa sambut salam sbb tangan dh dihulur. hmm... kadang2 kita ni diletakkan dlm keadaan serba salah. aku terpaksa...korang paham x situasi aku?

berbalik pada budak operator tu tadi, aku rasa dia sangat kelakar. peliknya bila siap mntk alamat and tarikh lahir sekali. nk buat ape dgn sume tuh? dia kate aku boleh msg dia anytime @ misscall je. nnt dia call balik...pergh, lawak lawak. and then dia kate aku boleh anta faks kt rumah dia. aku tanye la apebenda yg aku nak faks kt dia. dia kate gambar... hah?? adekah aku sebegitu 'rajin & baik hati' utk faks gambar aku ke dia? well, itulah peristiwa yg berlaku pada tadi. menarik jugakla...terhibur jgk la hati aku time tuh =D

akhir kate, terima kasih pada kawan2 yg wish masa b'day aku harituh. walaupon mostly wish sbb cik isti yg rajin tuh yg reminded everyone, i still feel happy. thanks a lot. i really2 appreciated it [even to you, jamal. eventhough ko wish 3 days earlier =P]. tapikan...., wish je ke? hadiahnye mane??