Wednesday, November 5, 2008

from hot to cold

antara benda yang aku takutkan ialah aku takut akan kehilangan rasa.


sedih.marah.gembira.malu.sakit.


aku takut kalau aku kehilangan keupayaan untuk merasai semua perasaan tu. aku takut kalau aku jadi insan yang mati jiwanya. dalam hidup aku yang dihujani kebosanan ni aku memang takut kalau aku kehilangan semua tu.


tapi aku bengang jugak kalau bila aku tak nak rasa, perasaan tu tetiba datang pulak. macam aku taknak marah tapi aku termarah pulak. macam aku dah kata nak let go tapi aku still marah lagi atas perkara tu. macam i have to be nice to people that i really love to hate (but couldn't). it sucks!


aku sangat confuse. adakah lebih baik kalau aku kehilangan rasa?


aku benci bila hati aku rasa macam dilanda badai tapi i have to play it cool. kenapa aku je yang kena paham orang tapi orang tak paham aku? sedikit je. paham aku sedikit je dah cukup. susah sangat ke?


sekarang aku pening. lately aku rasa aku banyak buat/cakap something that contradict myself. bukan lah aku menipu diri sendiri. cuma hati aku ni macam bermusim. sometimes it's summer, sometimes it's winter. other time it's spring. even autumn at times. do you get the idea? senang kata apa yang aku rasa biasanya berubah mengikut musim tersebut.


aku kira ini disebabkan kurangnya interaksi aku dengan manusia di luar dari keluarga sendiri. no wait, maybe that's a good thing. kalau lebih banyak ansir luar yang menggangu aku waktu sebegini aku mungkin jadi gunung berapi yang tunggu masa untuk meletup. kau tengok aku baik begini. kau tak tau bila aku snap aku boleh jadi bitchy. kenapa? tak percaya?


whatever. i don't plan to show you that side of me anyway.


aku sudah lebih tenang. aku sudah tahu apa aku harus buat selepas ini. i have found my resolve. sekarang masa untuk melaksanakannya. harapnya aku dah tak teragak-agak lagi.

2 comments:

apek terror said...

uish...uish...*geleng kepala...

mizzy N said...

ko ni extra sensitip rupanya ye. dulu aku kenal ko ingat cam serius gitu.