Wednesday, July 16, 2008

kawan-kawan yang (harus) aku ingati

The-top-3 friend in my life.
what can i say? once you get to know her, your life will never be the same.


The-what-you-see-is-not-what-you-get person
aku tidak menyukai orang ini pada mulanya. pada aku penampilan beliau langsung tidak menunjukkan siapa diri beliau. cakapnya agak kasar. memang agak menyebalkan pada orang-orang yang tidak mengenali / baru nak mengenal beliau. setelah beberapa ketika aku dapati beliau seorang yang periang, sangat yakin pada diri sendiri dan berani. beliau juga bersifat setiakawan. itulah aku kata jangan cepat sangat menilai orang...


The-guy-next-door
orang ini merupakan orang yang paling tulus yang aku pernah jumpa. bersifat sederhana, agak kelam-kabut (err, kadang2 je kot?), tapi sangat ikhlas. dalam carta orang-orang yang aku percaya, mungkin beliau tergolong dalam top-5. agak menakjubkan. padahal aku agak baru mengenal beliau.


The-guy-with-a-pass
seorang kawan yang aku benarkan bercakap sesuka hati dia tentang aku pada aku. ataupon bergurau tentang perkara yang aku tak suka. tanpa aku marah-marah ataupon merajuk pada dia.

only because i can do the same to him. haha...

sebab aku tak payah susah-susah nak jaga saham aku depan dia kot.

and that's rare. kebiasaannya aku akan berlagak ala-ala ayu + sopan santun pada kawan-kawan lelaki aku. mungkin sebab aku dah puas bertekak dengan beliau sampai satu tahap yang aku rasa it doesn't matter anymore. we just don't care.


My-velvet-teddy-bear
velvet teddy bear ialah panggilan pada pemenang American Idol season 2, Rubben Studdard. but in my case, aku maksudkan beliau, kawan terbaik yang i can ever hope for.

merupakan senior aku di kuittho (ittho back then, uthm now), berkenalan dengan dia di ruang chatting MIRC pada bulan puasa di semester ketiga. and we're frens till now.

beliau merupakan tempat aku meluahkan perasaan dan tempat aku bergantung bila aku rasa i've been deserted by everybody back then. it was my worst time but he made the unbearable bearable. he was like my big brother, protecting me from the evilness of the world. haha...

aku langsung tidak ingat bagaimana nak menggunakan MIRC sekarang. tapi aku boleh katakan ini, jika anda bernasib baik (seperti aku), anda akan menemukan sahabat sejati seperti beliau di situ. dan beliau bukan satu-satunya sahabat terbaik yang aku kenal di MIRC waktu itu. there's more...


The-guy-i-used-to-like
bohong. i still like him. cuma tidak seperti dulu. mungkin kerana aku sedar yang beliau sudahpun mempunyai kehidupan sendiri. if it isn't mine then it isn't mine. right?

aku harus ingati beliau kerana beliau lelaki yang aku suka setelah beberapa ketika memandang lelaki sebelah mata. haha...got to give him credits for that.



oh ya, sila klik pada tajuk-tajuk kecil itu untuk/kalau nak tau siapa yang aku maksudkan. saje tak nak letak terus kat sini. nak bagi surprise. kihkih...

Monday, July 14, 2008

can You answer my prayer?

Dear God,

this is my prayer to you.

more than anything else,

anything else in the world,

i just want to be healthy.

آمين