Saturday, October 25, 2008

mari kita nyanyi lagu besday ramai ramai untuk isti

hari ini 25th oktober 2008, genaplah 26 tahun umur cik isti izyanni kita. aku harap & berdoa yang baik baik je untuk kau. semoga lepas ini kita masih lagi akan mempunyai kenangan manis/pahit/masin/masam untuk dikongsi bersama.


HAPPY 26TH BIRTHDAY ISTI!

oh isti, aku wish ko sedikit lambat [tak tepat 12 a.m] harap dimaafkan ye.


p/s: isti, kenapa blog ko sekarang untuk invited readers je? abis aku macam mane?

Friday, October 24, 2008

there goes my janji melayu

UVERworld, you rock my world!


D-tecnolife


Chance!


Colors of the heart


inilah hasil penemuan aku setelah menonton bleach berpuluh episode. D-technolife tetap bleach opening song yang paling aku suka.

Thursday, October 23, 2008

23rd october

pada tarikh ni, 4 tahun lalu, aku break-up dengan Z.


ia bukannya sesuatu yang aku nak ingat. malah aku tak pernah tulis pasal peristiwa ni dalam diary. tapi tarikh ni macam dah terpahat dalam ingatan aku. mungkin sebab bersempena aku (ke dia?) abis final exam masa tuh. ye, konon break-up lepas final exam will not jeopardize our preparation untuk exam. yang sebenarnya dah lama study aku terganggu. sebab aku dah lama terasa akan hilang dia. you know the feeling when you feel you're desperately trying to hang on to somehing? macam tu la. cuma tunggu masa untuk dengar sendiri je dari mulut Z.


kat blog friendster dulu aku banyak tulis pasal kekecewaan aku pasal Z. bila aku buat blog baru, bila orang still link-kan ke blog lama aku, aku deleted semua posts berkenaan Z. dulu aku tulis pasal Z sebab aku terseksa takde orang untuk meluahkan perasaan. masa tulis pun kalau tak sambil menangis, mesti hati sebak semacam. aku taknak orang tengok that side of me. aku malu sebab aku lembik. aku malu sebab aku macam orang bodoh yang not-so-secretly masih berharap pada dia lagi.ye aku memang bodoh.


sekarang aku dah kuat. dah pandai sikit. sekarang aku dah tak terhegeh-hegeh lagi pada dia. air mata aku dah kering untuk dia. hati aku yang aku rasa berkecai lumat masa tu pun dah makin sembuh. tapi 100% melupakan dia tu belum lagi. sebab mungkin ke kita boleh lupakan orang yang pernah sangat dekat dalam hati kita?


kalau ada sikit consolation prize dari apa yang berlaku ialah aku telah mendapat keazaman baru. waktu tu aku nak buktikan pada dia that i'm better than him. walaupun aku ragu-ragu yang sekarang ni aku lebih baik dari dia, sekurang-kurangnya aku boleh kata aku lebih baik dari aku yang dia kenal dulu. walau pahit ada hikmahnya kot.


tapi side effect-nya ialah aku jadi seseorang yang keras hati. sepanjang masa 3 tahun hati aku tidak terbuka untuk lelaki (mahupun perempuan. hehe). disamping aku memerlukan masa untuk melapangkan fikiran, takde sorang pun yang aku rasa credible enough. bukan sebab Z lebih baik. bukan cerewet. tapi perasaan itu tak ada. perasaan berbunga-bunga, rasa seperti mau terbang, rasa yang membuatkan kau sentiasa ingin senyum and buat kau in a good mood. tapi tahun ni twice perasaan tu datang. satu masa awal tahun. satu masa raya aritu.


it was only for a brief moment but it was good.


bagus. good. great. excellent.


itu tandanya aku memang semakin sembuh.


itu tandanya aku sudah boleh menerima kehadiran orang lain dalam hidup aku.


sudah boleh melangkah without anyone holding me back.


sayonara Z!




my birthday is coming. saja aku nak ingatkan korang. manelah tau ada yang nak hantar kad ke, hadiah ke. jangan malu-malu mintak alamat pada aku eh.ekeke...


[lepas ni aku takkan publish ape2 entry selagi aku tak abis menulis review untuk prodai. ini janji melayu aku]


*23rd october 2008: tarikh ni memang la suwey. tragedi oktober betullah.....*

Wednesday, October 22, 2008

i've been tagged

1. The who tag/pass you is?
= Daia (or dayot =P) & Mizzy N

2. Your relationship with him/her is?
= both my ex-schoolmate.

3. Your 5 impressions of him/her?=

dayot
1. senang dibuli =P
2. kuat berangan
3. jiwang
4. suka bunga
5. pendiam

Mizzy N
1. berani
2. creative
3. strong-willed
4. kurus
5. senang berkawan


4. The most memorable thing she/he had done for you?
dayot: we're classmate for a few years. that's memorable kan?
gedh: jadi kawan balik kampung. memang aku ingat sangat waktu2 itu...hehe.

5. The most memorable thing she/he had said to you?
cannot remember woo...

6. If she/he become your lover you will?
kill myself. haha...

7. If she/he become your lover, thing she/he has to improve on will be?
nothing. i'll already be dead.

8. If she/he become your enemy, you will?
kill them.

9. If she/he become your enemy, the reason will be?
perang dunia ke-6.

10. The most desired thing you want to do for her/him now is?
invite them makan-makan kat rumah. i'll cook...

11. Your overall impression of her/him is?
inilah kawan lama yang pernah menceriakan hidup aku satu masa lalu.

12. How you think people around you will feel about you?
i.seriously.don't.know.

13. The characters you love of yourself are?
rarely in bad mood. an optimist.

14. On the contrary, the characters you hate of yourself are?
bila dah bad mood, mulalah nak marah2 tak tentu pasal...

15. The most ideal person you want to be is?
i want to have all the good qualities that a person can have. that my idea of an ideal person.

16. For people that care and like you, say something to them:
please give me money...

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you.

1. miss Qider a.k.a fir
2. or0 a.k.a jamal
3. shaggy
4. isti
5. alongfaryn
6. wawa
7. matyuz
8. maram12th
9 & 10. dayot & gedh (i'm running out of names here)


18. Who is No.6 having relationship with?
she's happily married with....err....alamak nama aku tak tau!

19. Is No.9 a male or female?
female

20. If No.7 and 10 are together, will it be a good thing?
i doubt that.

21. What is No.2 studying about?
life?

22. When was the last time you had a chat with No.3?
lama dah. a year ago?

23. What kind of music band does No.8 like?
nasyid kot? haha...

24. Does No.1 have any siblings?
ada. tapi details i don't know.

25. will you woo No.3?
will think about that =P

26. How about No.7?
no. he won't woo me either.

27. Is No.4 single?
agaknyelah. setau aku. isti ko single lagi ke??

28. What is the surname of No.5?
surname?? nama ayah aku tau. Hj. Ali.

29. What’s the hobby of No.10?
ntah. men bowling. takpun nek beskal. oh gedh, what is our hobby?

30. Does No.5 and 9 get along well?
ye kot. kawan masa kat mozac dulu...

31. Where is No.2 studying at?
wherever he is.

32. Talk something casually about No.1?
she's a very passionate person.

33. Have you tried developing feelings for No.6?
err no?

34. Where does No.9 live at?
again i don't know. somewhere in sabah. mana yot?

35. What colour does No.4 like?
argh aku tak tau. pink kut...

36. Are No.5 and 1 best friends?
nope.

37. Is No.7 the sexiest person in the world?
matyuz seksi? kalau dia pakai bikini ye kut. ekeke....

38. What is No.6 doing now?
missing her hubby kot. maklumla duduk jauh...