Wednesday, November 12, 2008

aku pernah!

korang pernah tak, menangis sambil buang air (besar) sambil pegang kepala paip?




*ye sembelit + sakit perut memang combinasi yang shilake *


satu hari, waktu petang di meja makan

sambil sengih-sengih macam kerang busuk aku bertanya pada adik aku.


aku: adik, macam mana naga (dragon) dapat anak? beranak ke bertelur.


adik: hmm....*berfikir*......bertelur!


aku: salah!


adik: beranak!


aku: SALAH!


adik: abistu?


aku: naga BERBUAH!




itupon tak tau? padahal kami berdua baru lepas makan sebiji buah naga. hahaha.

korang senyum-senyum ni jawapan korang jawab betul ke?




yang merah memang lebih sedap dari yang putih & kuning.

Tuesday, November 11, 2008

you and me always between the line



Between the Lines - Sara Bareilles



first time dengar lagu Love Song, l was hooked. i thought she has a great voice. lepas tu baru perasan lagu love song selalu juga main kat radio. haha. aku tak tau sebab aku lama tak dengar radio. Between The Line aku dengar kat tv. tak silap jadi lagu tema iklan untuk Ampang Medikal. aku suka sebab selain sedap, lirik dia ada depth. bukan sekadar lagu ballad (ye ke ballad?) yang simple.

sila google for the lyric sendiri ye... enjoy!