Wednesday, November 26, 2008

dia buat my heart goes shalalala...

siapa yang memandai-mandai suggest aku tengok hana kimi?


aku sudah jatuh chenta sama dia....



Nakatsu @ Toma Ikuta. kawaii!!!

OMG.OMG.OMG.OMG.OMG.OMG.OMG *jantung dup dap dup dap....*

p/s: aku paling suka part2 dia cakap dalam hati sambil buat gaya. super kawaii!!

Monday, November 24, 2008

some people just can't handle rejection


[tambahan: pernah dengar tak lelaki kalau bengang perempuan tolak dia akan kutuk perempuan tu macam2? contohnya, alah macam cun sangat. aku pon tak hingin la. berlambak lagi perempuan lagi cun.... lelaki yang bitter macam ni patut dikawenkan dengan lembu]



satu hari lelaki yang pernah suka aku (atau lebih tepat direject oleh aku tapi masih mahu menunggu) tetiba cakap (ym) pada aku....

"aku mintak maaf kalau kau masih menunggu/suka kat aku. hati aku dah takde untuk kau,"

or something like that...

eh? aku dah lama tolak dia bila masa aku masih suka kat dia? kalau aku suka aku tak tolak dia in the first place kan?

dia cakap begitu setelah dia mengantoikan aku menulis email pasal dia (atau pasal kenapa aku tidak memilih dia) pada 'kawan' yang aku suka. macammana boleh kantoi kau tanya? sebab dia hack email aku. lepastu boleh pulak ber'ym' dan menyamar jadi aku untuk tanya no phone aku pada kawan aku tu. lepastu boleh pulak sms aku dan menyamar jadi bestfren aku yang kebetulan terlost contact beberapa bulan sebelum tu. [aku sedar dia menyamar pon sebab dia tiba tanya aku pasal lelaki tu pada aku. my bestfren wouldn't ask me about him sebab dia tau aku tak suka ]

kau tak naik angin? kau tak rasa nak menyepak dia sampai tujuh petala langit?

kemudian dia kata itu semua kerja awek (baru) dia. ohmaigod, was she treating me like that because of her paranoia? because she's afraid i'm gonna steal her boyfriend? or was it actually him doing all that and 'blame' it on her when his cover blown? after all i couldn't be mad with someone that i didn't know right?

from time to time she would harassed me. bertahun jugakla even bila aku dah tak berhubung langsung dengan lelaki tu. sebenarnya aku paham jugakla kalau dia risau sangat dengan pakwe dia tu. mamat tu memang jenis overfriendly, especially dengan perempuan. tapi aku tak tahan bila aku yang takde kene mengena ni masih di kacau. gila perempuan ni. ada pulak yang sanggup ber'girlfren'kan orang macam ni...

tahun lepas sekali lagi aku terkena dengan minah ni. dia menyamar jadi lelaki tu kat ym. even after years dia masih nak buat macam tu ke? that's it, i have enough. lebih baik aku sever ties dengan lelaki tu 100%. aku ingat lepas dah bertahun stuff like this takkan jadi lagi. walaupun bukan salah lelaki tu, aku rasa dah cukuplah aku jadi mangsa penyamaran & mangsa tipu. terperangkap tengah-tengah penipuan membuatkan aku rasa macam nak gila.

sekarang paham tak kenapa aku tak suka orang menunggu? macam yang aku pernah tulis di sini. sometimes people jadi bitter bila tak dapat apa yang dia mahu. macam lelaki itu. he used to be so nice to me despite the fact yang aku tidak terima dia. he keeps on pinning his hope on me, waiting when i told him not to. bila akhirnya dia sedar that i've moved on, dia jadi bitter. saying hurtful things, doing unnecessary thing [like flaunting his new gf at me]. aku tak marah dia buat aku macam tu [sebab aku sedar diri jugaklah yang aku buat dia sakit hati], tapi aku marah bila dia buat seolah-olah aku yang tergila-gilakan dia. keep the fact straight man. have some dignity..

apepon, semua orang ada their time of weaknesses. macam mana baik pun dia, macam mana sabar pun, ada masa dia akan meletup. macam aku sekarang. aku sedang mengalami waktu2 kelemahan aku (err, macam tak betul je ayat ni). atas sebab itu aku mintak maaf pada beberapa orang sebab mengelak dari kamu. ini untuk mengelakkan aku bercakap di luar dari kebiasaan/kewarasan aku. harap kamu faham....nanti tiba masanya aku cari kamu ok?

pesanan akhir, kalau tak dapat apa yang kau mau jangan jadi bitter ok? something good might come out of it. sapa tau....



p/s: pada lelaki itu (& awek), kalau kebetulan kau terbaca aku mintak maaf ye. aku bukan nak buat kau sakit hati.
p/s/s: like i said, late wish doesn't count...