Wednesday, December 3, 2008

kenapa aku tulis ayat merah dipermulaan entry di bawah itu



aku sempat tengok bulan senyum itu tak sampai 1 minit. kecewa jugaklah sebab tak dapat betul-betul menghargai pemandangan itu. siapa sangka waktu 5 minit yang aku amik untuk masuk rumah untuk amik hs dan sms kawan untuk tengok sekali merugikan aku.



eh, rugi tak rugi sangatla kut. paling kurang aku dapat juga tengok kan. ada orang langsung tak dapat. termasuk la kawan yang aku ajak tadi.



but i tell you, it was a beautiful sight. yang aku ingat bintang itu rupanya bulan. Jupiter and Venus, Venus being the bright one (sebab lebih dekat dengan bumi). padanla terang semacam.



sapa yang tak dapat tengok boleh tunggu 5 tahun lagi. dalam paper kata it happens every 5 years. mari kita berdoa nyawa kita diperpanjangkan. AMIN....



dulu masa aku duduk kota tinggi malam-malam aku suka keluar rumah dan tengok bintang. mungkin sebab rumah aku atas bukit jadi aku rasa langit sangat dekat. bintang pun nampak lebih cantik. tambah lagi angin malam yang dingin. rasa macam nak baring je dekat court buruk kat laman rumah aku tu sambil layan perasaan. chewaahhh....



kalau edah ada sekali kitorang main cari2 buruj. selalu nampak big dipper. tapi betul ke tak tu wallahualam la. susah nak bezakan dari berjuta-juta bintang. lagipun boleh ke nampak kalau tak pakai teleskop eh? aku pun taktau...



p/s: aku rasa ramai bloggers yang tulis pasal bulan tersenyum (smiley moon) ni. sila cari kalau mau tau lebih lanjut.

Monday, December 1, 2008

sky of love


i think it's pretty reassuring to know that regardless of where we are, we still see the same sky, the same stars, the same sun, the same moon. that is, despite the distance, somehow we are connected to each other.



koizora; sky of love, i was pretty reluctant to watch the movie at first. that night i forced myself to do so because i was dead bored and i couldn't sleep. i ended crying at the end. lame. i know i know. but it was sad ok. kinda. i couldn't even sleep that night. tossing and turning around desperately like cacing kepanasan.


ok. whatever.


now it sucks because my heart feel uneasy everytime i think about it. by 'it' i mean the movie. koizora is definitely NOT the saddest movie i've seen but somehow, i don't know how, everytime i think about it, it makes me sad.


i'm gonna watch it one more round. and then i'm gonna cry again. ah i'm such a crybaby wtf.



p/s: truth to be told, if it wasn't for the cute guy (read: Miura Haruma), i wouldn't even consider watching this. hehe...