Monday, February 16, 2009

pheromone monster

wanita cantik, badan seksi, memang jadi tarikan lelaki. that's a given for (lucky) women like them.

tapi yang buat aku bingung (mungkin ada sedikit unsur jeles.hehe) bila wanita yang muka biasa-biasa tapi attract a lot of male attention. apa yang istimewanya golongan ni?

back in uni, i had this conversation with a friend. dia tanya aku....

"kau rasa B tu cantik ke? aku rasa tak. tapi pelik mana-mana dia pergi mesti ada mamat nak berkenalan,"

aku angguk-angguk tanda setuju lalu aku jawab...

"aku rasa sebab dia seksi. lepastu dia peramah. lepastu dia tu ala ala manja gitu sebab tu lelaki suka kut," well, perempuan seksi memangla jadi tarikan lelaki hidung belang kan?

"aku tak rasa gitu," dia jawab. "aku rasa sebab hgdfhgsvavretuytvwtf...." *opss, ini perbualan mengenai ANATOMI WANITA. terpaksa aku censored. i'll leave that to your imagination. hehe*

aku tak dapat nak hadam logik kawan aku tersebut. aku rasa macam tak masuk di akal. it's like rumours on how men's finger (or is it the hand? well whatever) represent, err, how to put it, other part of their body. it's stupid, isn't it?

maaf, aku tidak berniat nak menyentuh soal seksual. aku pon tau geli and malu dowh. cuma aku nak stress-kan yang aku sebenarnya terkejut yang kawan aku believe such thing. tapi biasalah bila menyentuh tentang perkara yang kita tak jelas memang all sort of hypothesis akan keluar. be it logical or illogical.

nama pun hypothesis.

kalau nak cakap tentang pendapat aku pulak, the most logical explanation that i came out with is that she emits pheromone. something only the guys can sense. much like queen bee, or maybe she IS a human queen bee.


btw, aku tak suarakan pendapat aku ni pada kawan aku tu. she'll probably think it's illogical!


and oh, the most logical explanation there is ialah kecantikan itu ialah subjektif. anda setuju?



PHEROMONE : A chemical secreted by an animal, especially an insect, that influences the behavior or development of others of the same species, often functioning as an attractant of the opposite sex.


p/s: aku rasa wanita react differently to pheromone than men. women with pheromone most probably be hated by other women. it's another one of my hypothesis. hehe...