Tuesday, February 24, 2009

hospital

petang tadi aku pergi hospital lawak nenek (belah abah) yang baru lepas operate lutut. aku telah diingatkan betapa fobianya aku dengan darah (orang lain. darah sendiri aku tak heran). dengan bau ubat dan wayar berselirat di mana-mana kepala aku jadi pening/pusing. tapi ibu lagi dashyat, siap boleh termuntah lagi. ini gara-gara sorang nyonya yang mengamuk pasal dia nak kencing tapi ntah sakit ke, tak boleh ke. dia berkeras nak pergi toilet walhal dah pasang beg kencing (?). naik ngeri aku tengok dia tarik-tarik pencucuk drip kat lengan dia tu (note: nama sebenarnya ntah apentah. aku lupa). last-last nurse ikat tangan dia tapi tu pon lepas jugak. iskh degil betul. rasa nak sebat je suruh dia duduk diam. tak tau ke itu penderaan mental tu untuk orang-orang yang melihat?

makcik yang jaga nenek aku tu tanya, aku ni tengah tunggu SPM ke? perghh, walaupun aku suka dianggap muda tapi 18 tahun biar betik??! agak-agak la sikit makcik oii....

Monday, February 23, 2009

RALAT

1) kat entry bawah aku salah tulis nama WANA as WAWA. mintak ampun maaf aku tersilap.

2) ntah dari mana munculnya, aku dapat suprise visit dari encik yg aku tak nak dia datang tu. tapi tak boleh salahkan dia, just like me dia pun dipaksa jugak.

nenek aku kemain suka lagi.

mak aku boleh buka cerita pasal dia & budak sabah/sarawak tu. i was like, WHAT??

cik r*s pulak sibuk mengusha secara halus. JUST KILL ME ALREADY!!!

aku??

mati kutu oii...mati kutu!

Mystarz LG finale

siapa yang tengok Mystarz LG finale malam tadi give me high five!

[pssst, we're sooOOOoo lame, weren't we?]

yang audition Mystarz LG aku tengok macam-macam jenis orang ada. yang hitam, putih, kurus, gemuk, jongang, buruk, etc. alih-alih yang jadi top 12 semuanya jenis yang ada rupa, kurus. suara tak sedap jugak. especially Adam AF wannabe to. wth?

sebelum aku mengulas pasal finale malam semalam, aku nak kongsi sikit personal opinion aku pasal 4 orang finalis: nashrin, cassie, wawa & hairi.

Nashrin: punya tone suara yang sedap, tapi aku tak suka dia. walaupun aku tak suka dia, tapi aku harap dia menang pasal aku rasa dia ada 'sesuatu'.


cassie: the ballad princess, kalau nyanyi lagu slow penjiwaan dia memang A. tapi suara dia terlalu sweet untuk aku. i still like her though.

wawa: technically wise, dia memang bagus. maklumlah pernah ada pengalaman nyanyi di kelab, mana boleh compare dengan the other amatuer. tapi vokal nyaring dia tu buat sakit telinga aku. plus, kadang-kadang nyanyian dia macam 'terlebih sudah'.

hairi: the rockers wannabe. aku paling tak suka dia. i hate you, hairi. yang selalu nyanyi off tempo, lari tune, sumbang sambing dia ni la. kenapa la rockers suka pakai seluar ketat yang kaler shocking? uniform ke apa? takde gaya lain ke? and kenapa rockers suka menjerit-jerit? kalau nak jerit pun kasilah sedap. macam amy search ke, macam fiq ke. ini macam pontianak melolong dah gayanya.... aku tak puas hati dia masuk top 4. mentang-mentang la hensem.

pada aku 3 orang untuk finale sudah cukup.


lagi satu, tolong la buang penari-penari tu. buat semak stage je.


tambahan: favourite aku adalah feroq.


aku rasa adalah dalam 3,4 episode je Mystarz LG yang aku tengok. aku rasa inilah pertandingan nyanyian reality tv yang paling bodoh yang aku pernah layan. bintang RTM pun agaknya lebih bagus.

ape nak buat, aku memang lame.

untuk finale semalam, wawa menang, nashrin 2nd place. aku terlupa juri pegang 70% vote. kalau tak mungkin lain resultnya. wawa menang sebab dia terbaik di mata juri. pada aku kalau nak jadi artis tak kira macammana juri suka kau tak tentu lagi peminat akan suka. aku confident wawa tu takkan ke mana.

ajai patutnya juri tetap. berbanding hattan & liza hanim, komen dia yang paling bernas.

yang aku rasa macam tak percaya, adeke patut tempat ke-4 hadiahnya penghawa dingin? gila gampang punya hadiah!

-----------
now i'm looking forward for season 3 One In A Million. line-up top 12 dia agak menarik. agaknya Tomok (of newboyz) boleh pergi jauh tak?

contradicting myself

he texted me, said since he's here can he come and visit?

i don't mind you coming, i replied. but wouldn't it be bad since it's gonna cause a gossip (between our family)?

in other word, if i'm being blunt, what i said was:

DON'T COME. I DON'T WANNA BE TROUBLED BY YOU.

ok, he said. you don't have to be emotional. i'm just testing you.

so he didn't come. i wonder if my words hurt him. but if i'm being honest, i don't really care. i'm tired already with all the (free) lectures by my nenek. it gets in my nerve. it annoys the hell out of me.

which is strange. only a few days before i've decided to play along (with her). it doesn't hurt to be nice to people right? and it's not like i don't like him, i thought. but when i had the opportunity to be nice, i just couldn't do it. that's truely what i felt.

we ended the conversation saying that maybe we'll chat some other time.

yeah. maybe. just maybe.......