Tuesday, March 24, 2009

sayonara little sister..

my sister left for Segamat this morning. it's her first day at school. eh takkan la hari pertama sekolah. sebenarnya hari ni dia daftar kat sek. teknik segamat. 3rd intake. ni kali pertama dia jauh dari rumah (tak jauh sangat lah. dalam sejam je dr rumah), dari family, terutama dari ibu la. tahan ke minah tu? haaha.

so there goes my roommate. yang malam akan bukak lampu/bukak pintu bila dia sorang2 dalam bilik. ayam! (chicken! tu la saper suruh tgk tv3 hari khamis pukul 9.30 malam). aku dah takde kawan nak angkut aku pergi pasar lambak cari cendol, majalah & ayam goreng. dah takde orang yg boleh belikan aku top-up. oh how boring.

tapi apa-apa pun, jadi orang yg ditinggalkan is never a good feeling.

ah, it's getting lonely...



alamak, lupa nak pesan kat dia kalau terjumpa Hanis Zalikha kirim salam.



p/s: aku dulu homesick nangis sampai dua hari. naik lebam mata. tapi bila dh besar sikit nak balik rumah pun malas.

Monday, March 23, 2009

i used to like Mandy Moore. very much.




she blew me away with this one. beautiful voice. beautiful music. love the piano. all the more reason why i wanted to learn the piano.


and btw, the original was sung by Switchfoot. with the guitar of course.




p/s: i didn't really like the movie (a walk to remember) but i admit that i cried. haha..

berhutang itu merbahaya. kalau tak boleh bayar la..

as of right now, my nenek and my atuk are having a (heated) discussion over my uncle. or rather, my uncle's debt.


umur dah hampir separuh abad tapi masih lagi merisaukan orang tua. kenapekah?


susah kalau hidup banyak berhutang ni. hidup kalau terlalu memandang material begitulah. sampai2 baju di badan pun tak pandai ukur. tak salah nak bergaya, tapi fikirlah dulu kemampuan diri. bila dah gawat macam ni takkan nak mintak tolong mak ayah yang kerja cuma toreh getah?


sekarang pun getah nak murah oii. tambah lagi dengan cuaca yang manjang hujan ni..


aku harap dia tak berhutang dengan along. kesian plak dengan bini & anak2 dia.



p/s: aku rasa kalau hidup kita panjang sampai seratus tahun pun tak guna kalau kerjanya menyusahkan orang. ini aku belajar hasil dari pemerhatian aku dekat hospital arituh.