Wednesday, September 2, 2009

Malaysia Satu

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju ke hadapan
Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan
satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia Nama kan dijulang,
kita menjadi kebanggaan
Satu wawasan bersama bergandingan..

Genggaman tanganmu,
semangatku terus membara janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan


Faizal Tahir, eh Audi Mok & Nur Fatima jugak yang menang. catchy but the one yang i paling suka is Satu by Tomok. but that song kalau tak jadi lagu 1Malaysia pun takpe. boleh berdiri on its own being very commercial. and very tomok. i like!

nasi dah menjadi bubur

i orangnya tak fussy dengan makanan. kalau sedap makanlah i dengan berselera. kalau tak sedap pun biasanya i taram je. kalau tahap tak boleh telan tu i tinggalkan. jarang-jarang i nak komplen sana sini tak cukup garam la, terlebih masam la dan yang sebagainya. terutama untuk makanan free. ye FREE. NO COMPLAINT, ok. makanan free kalau you nak komplen jugak memang you ni jenis tak mengenang budi tau!

i kan kalau dah lapar tu makanan ada lalat ke, ada lipas ke, ulat ke i tak kisah dah. tutup sebelah mata je. kecuali, KECUALI kalau menatang tu hidup lagi la. sah sah i muntah hijau dalam pinggan. tapi menatang tersebut i kuis ke tepi dulu la bagi mata i tak berapa nampak. timbuskan dengan nasi ke. lagipun kalau kawan i nampak dia kata i pengotor pulak. ah malas la nak pergi tukar ke komplen ke apa. buang masa semua tu...

walau begitu, one food yang i particular sangat ialah nasi. i tak suka la nasi lembik mahupun yang berbau hangit. sangatlah tidak menyelerakan tekak ok. oleh itu di rumah i lebih suka masak nasi sendiri sebab i dah tau sukatan air. lain beras kan lain sukatan airnya. tapi my nenek tu nak jugak masak nasi which resulted in nasi lembik la what else. geram i tau. dah banyak hari dah ni. so i secretly buang air nasi masa nasi tengah masak behind her back. still lembik but tahap yang i can accept. and then today dengan gembiranya dia kata nasi harini tak lembik pasal dia dah kurangkan air wth. padahal dia tak tahu i kurangkan airnya lagi sebanyak setengah cawan.


i thought dia tak sedar nasi dia lembik selama ni. well, whatever lah. asal you gembira nenek oii. esok i kurangkan lagi airnya ok..




p/s: ish tak baik membebel di bulan Ramadhan kan?? epelah i ni dengan nenek pun nak berkira..