Thursday, November 5, 2009

benci (2)

benda yang paling aku benci bila blog-hopping ialah blog yang letak lagu secara autoplay. sakit jiwa aku dibuatnya. i like to read in peace and quiet. just as i like to write in peace and quiet.


at the very least, tolonglah letaknya di atas. senang saya nak cari and stop-kan dia. sekian terima kasih.

Tuesday, November 3, 2009

BENCI

1) budak mengaji. oh tidak, mengaji itukan bagus. budak-budak itu saja yang aku tidak suka. satu, memekak. worst, berlari-lari dalam rumah dan memekak. dua, mencarut. worst, berlari-lari dalam rumah sambil memekak dan mencarut. i don't want my kid sister to pick up the words from them. ketiga, makanan kami jadi makanan mereka. giler frustrated bila saja aku nak makan anggur itu sekali je sudah lesap. dan aku perati mereka tanpa segan silu bukak tudung saji tengok apa makanan ada. Grrr...damn kids!

2) kuku ibu jari kaki aku hampir terkopek akibat tendang bola. tangan gatal je nak mencabut. tak tahan godaan. stop main bola sepak seketika. kaki sebelah lagi pun sakit. padan muka sape suruh main tak pakai kasut.

3) lampu bilik dari 4 tinggal 2. satu berkelip-kelip macam kunang-kunang sebesar burung, satu dah kiok. bilalah nak tukar ni. sangat tak tenteram dengan bilik yang separa cerah, separa malap. macam senja.

4) trying to lose weight tapi selera luar biasa sampai gajah pun i rasa boleh telan. boleh begitu? pretty soon nobody will recognize me anymore. NOOoooo!

5) need new shoes badly tapi cerewet sampai sanggup tak beli. biarlah i setia dengan sandal rm10 itu sampai i jumpa apa yang berkenan di hati.

6) still having difficulties to sleep disebabkan katak durjana itu. and sometimes, lipas and labah-labah. macam zoo pulak.

7) bila hujan streamyx akan acting up. which is weird sebab bukaknkah streamyx itu wired bukan wireless. hujan tak sepatutnya menyebabkan anda gagal membuat connection bukan? this is not Astro. i repeat, NOT ASTRO.