Friday, November 27, 2009

beauty is in the eye of the beholder


there are people who shave their eyebrows. like totally shave them off.

which got me thinking,

what are eyebrows for?

what are the functions?

to frame the eyes?

to keep sweat from dripping in your eyes?

for facial expression?


either way,

looking like this is not pretty if you know what i mean




just don't over-pluck your eyebrows, peeps!





source: Izismile

Monday, November 23, 2009

mana satu yang betul?

dulu masa aku eksiden moto (baca: tak reti bawak moto tapi eksen akhirnya tersadai dalam lubang sampah rumah jiran) ibu kata Alhamdulillah aku tak apa-apa, malaikat selamatkan aku & Allah SWT masih sayang pada aku. mana taknya dalam lubang sampah kau tau la ada macam-macam produk merbahaya seperti kaca pecah & tong dram karat. tapi selain dari sikit calar di muka dan lebam-lebam di peha, aku sihat walafiat. oh ya, sebenarnya aku hampir melanggar pokok kelapa tapi sempat aku mengelak.

lubang sampah ftw? it can't get more embarrassing than that. boleh bayangkankah aku macam si bodoh yang cuba menarik motosikal keluar dari lubang sampah (which i couldn't anyway pasal berat sangat. i was only 12!) sambil diperhatikan jiran tersebut. plus his son, his handsome son yang sebaya aku. yang sure enough menjaja cerita tersebut di sekolah keesokan harinya. Arghh...trauma!

tapi kan, agaknya kalau aku langgar pokok kelapa tu dengan kelajuan 70km/j (aku main agak je. manalah aku tau tengok meter), jauh mana aku boleh tercampak? 20m? 50m? and i can't get away with just minor scratches. kurang-kurang kena lepak wad barang sehari dua. fuhh memang nasib aku baik.

my dad, aku tau dia marah pasal aku jahanamkan moto dia. tapi dia langsung tak marah aku. padahal dulu dia memang jenis panas baran. haha.


to get to the point....


sebenarnya aku confuse, bila seseorang tu meninggal kita selalu cakap Allah SWT lebih sayangkan dia. tapi kenapa bila aku selamat ibu kata Allah SWT masih sayangkan aku?




penyedap ayat je ke?



p/s: aku pernah kena langgar dengan kereta when i was much smaller. again, it wasn't serious sampai kena masuk wad. akak aku jatuh basikal je tapi dekat seminggu duduk hospital. she had this huge benjol kat dahi. macam bola golf. and her lower lip terkoyak.

LUCKY is my middle name. well at least dulu la....