Saturday, January 2, 2010

Note to Huha

the music is good.

you (the vocalist of course) just need to work on the vocal.

but seriously, guys, i think you got potential.

http://www.myspace.com/thehuha




p/s: love insomnia.

Thursday, December 31, 2009

ajaib

there was this boy i knew back in school. dia masuk sekolah masa form 4. mereka-mereka yang masuk sekolah pada waktu ni kami panggil form 4 baru. sebelum form 4 baru ni mendaftar secara officially dekat sekolah, kami dapat satu list nama-nama diorang. tapi aku tak ingat pulak ada berapa nama.

so the girls mulalah main cop-cop/booking nama. from the name tu kitorang agak-agak la siapa yang mungkin handsome.

ada satu nama. most girls cop nama dia. nama dia unik/sedap kut pasal dalam batch kami takde lagi nama yang serupa itu.

tapi aku konon taknak la mainstream. aku cop nama yang paling ordinary. yang orang tak pandang. dengan harapan kalau dia hensem bolehla aku usha. saingan pun tak banyak. ekeke.

tibalah hari daftar. ada satu kereta parking dekat depan dewan makan belah aspuri. there was this boy yang macam tak nak keluar. whether he's very shy or very nervous. kitorang sekodeng la apa lagi. tengok-tengok, huiihh tinggi. hensem plak tuh. aku dah doa-doa mintak-mintaklah ini nama budak yang aku cop haritu.

turns out, that handsome boy was the boy with the unique name. and the boy whose name i chose, orangnya memang very the ordinary. oh how befitting of their name. nama kacak, orang kacak. nama biasa, orangnya biasa. i was like, their parents ni macam tau-tau je anak diorang besar nanti rupa macam mana. ok that was a joke. kebetulan je tuh..

that ordinary boy, he was weird. kurus kering and very quiet. and weird. kalau dalam bahasa malaysianya ialah dia tak hensem and boring and pelik. Tsk..he wasn't in my class. BUT the handsome boy was. though i never really talked much with him. and I've never attempted to usha him whatsoever. in fact, no one did. but he did fall for someone (read: awesome girl).

nah it was an unrequited love. as handsome as he was/is, that girl was far beyond his reach. heck even i don't think any of the guys back in school is good enough for her.

ok tutup cerita pasal dia.

sebenarnya when i browse his (the ordinary boy) profile kat FB (he still tak approve my friend request. dia tak ingat la tu aku sapa *bitter*), bawah personal information, this is what he wrote:

Easy going, Quite handsome (people say it), Can get tempered sometime if confronting people who hypocrytism,liar,cocky,stupid,and always make my life in hell and also a back stabber.

nampak tak apa yang aku nampak? ok biar aku boldkan.

Easy going, Quite handsome (people say it), Can get tempered sometime if confronting people who hypocrytism,liar,cocky,stupid,and always make my life in hell and also a back stabber.

eh?? if he's the same person no one would ever cakap dia hensem. no offense.

i was curious so aku pegilah tengok gambar-gambar dia kat FB tu. well it's true. he wasn't this scrawny boy i once knew. he gained weight and he look much much better now. i thought that kalau dulu dia masuk sekolah macam ni mungkin dia boleh kumpul peminat sikit-sikit.

hmm, itupun kalau aku tak salah orang.



p/s: i still think it's lame to puji diri sendiri like that. it's even lamer sebab dia tulis PEOPLE SAY IT. it's like kau nak puji diri kau tapi kau malu so kau guna kawan kau. haihh... macam budak-budak.


p/s/s: masa aku pergi reunion untuk budak sekolah rendah aku, 5 tahun lepas tak jumpa, aku terkejut sebab ada sorang budak laki ni he grew up to be handsome. and manly. padahal dulu aku rasa selain biasa-biasa je dia ialah seorang yang macam lembut sikit. boy aku langsung tak cam dia. haha...


p/s/s/s: dah dah takyah la carik siapa orang yang aku ceritakan di atas.

Wednesday, December 30, 2009

Tuesday, December 29, 2009

aku suka makan pedas. tapi...

gambar diambil dari sini


dia cakap dia lapar. nak masak maggi.

aku terliur. teringat maggi yang dia masak pagi tadi.

maggi kari. extra pedas. tambah telur sebijik. dah cukup. kalau ada sawi ke kobis ke boleh tambah kalau rajin.

kalau ada udang ke ayam ke daging ke lagilah best.

fuhh...mengancam....

so aku cakap: ha bagus-bagus. masak pedas-pedas macam pagi tadi. pedas lagi sikit pun takpe.


dia cakap dia lapar. jadi satu bungkus tak cukup. kena masak dua.

satu untuk aku.

satu untuk dia.

dalam 30 minit maggi pun siap (apela masak megi sampai berjam-jam. patut 5 minit dah siap. tsk kalau masak sendiri taknak jangan nak pandai-pandai komplen plak.haha)

orang yang suka pedas (baca: sepupu aku) pernah kata kalau tak pedas rasa tak kenyang, mak. kata dia pada mak dia.

betul tu. aku setuju dengan pernyataan itu sebanyak 50 persen.

kalau tak pedas kenyang tu tetap kenyang. cuma selera la kurang. haha..


tapi ini kali pertama aku makan pedas tapi tak kenyang.

eh pembetulan. kenyang memang kenyang. tapi kenyang dengan AIR. apelah buat maggi punya pedas sampai tak boleh nak kunyah. tak cukup dengan 2/3 biji cili padi (yang biasanya pada aku sudah secukup rasa. bergantung dengan jenis cili), diletaknya sampai sepuluh biji.

diulangi, SEPULUH freaking BIJI.

perghhh..mendidih tak mendidih perut. toksah cakap perut, mulut aku ni rasa macam nak terbakar.


itulah dia, adik aku, si siti yang amat genius.

she said salah aku la pasal aku yang suruh dia buat pedas-pedas.

SUPER GENIUS!


haihh tobat tobat. lenkali aku masak maggi aku sendiri.



p/s: nasib baik aku dah bahagi dua. satu bahagian lagi untuk adik aku yang bongsu. ekeke..