Wednesday, January 20, 2010

welcome to the world, Allya Zafira


inilah sebabnya aku ke Kedah ituhari.
she was born on Thursday, 14th January 2010.
the irony was, walaupun begitu jauh aku pergi mengembara,
aku tak dukung dia walau sekali.
aku takuutttt...
she's red and small and fragile.
kalau jatuh macam mana?



aku biasakan diri aku 'auntie' pada anak sedara aku. bukan la perasan omputih tapi since nama panggilan aku kat rumah adalah icik, takkan aku nak bahasakan diri as MAK CIK kut. kan tak glemer tu.

aku panggil kucing aku Baby (cuma yang sekor tu je, because she's very dear to me), and aku bahasakan diri aku Kak Cik. to all my cats. i feel more like a mother to them tapi takkan la aku nak bahasakan diri aku mak/ibu/mama kut pada diorang. macam sewel dah tu. haha..

kadang-kadang aku tersasul-sasul. pada anak sedara aku bahasakan diri sebagai kak cik, pada kucing aku bahasakan diri sebagai auntie. it's bad. i can't differentiate those two species!