Friday, February 26, 2010

actifast yang tak fast

aku sakit kepala semalam. mula-mula aku biarkan aja. kadang-kadang dia hilang sendiri. tapi makin aku biar makin berat pulak kepala aku jadi aku makanlah sebiji panadol actifast. selalu aku kalau sakit kepala memang akan ambil sebiji panadol and dalam 15 minit memang akan ok punya. so aku ingat kalau namanya pun dah fast mestilah kejap je boleh hilang sakit kepala aku tuh.

aku tak ambik dua biji sebab aku tak demam so just one is enough la kut.

tunggu punya tunggu sampai setengah jam tak berkurang jugak sakit kepala aku. so i took another one. still after setengah jam masih lagi sakit kepala aku tak berkurang.

aku masuk bilik and baring-baring. wah rasa mengantuk la plak. so aku tidur. ingat nak tidur kejap sekali je aku tidur for 10 hours straight. WHOA!!

last time aku tidur macam tu ialah selepas makan ubat selsema yang memang aku tau gerenti buat kau mengantuk.

orang kata panadol tu tak baik. so aku google la untuk home remedy if kau sakit kepala. inilah yang aku baca kat satu forum

As said by the doctor that whenever we have a headache, that's because it is due to the electron/Ion imbalance in the brain. As an alternative solution to cope with this matter, they suggested that we buy 1 or 2 cans of isotonic drink (eg.100PLUS), and mix it with drinking water according to a ratio of 1:1 or 1:2 (simply, it means one cup 100plus, one cup water.or 2 cups water).

and satu lagi

Another method will be to submerge your feet in a basin of warm water so that it bring the blood pressure down from your throbbing head.


SELAMAT MENCUBA!

my first time

hari ini.

aku mandikan anak sedara aku, allya yang umur 2 tahun lebih tu.

UNTUK KALI KEDUA.

kemudian lepas mandi kenalah pakaikan baju, bedakkan, sikatkan rambut etc etc..

tapi sebelum tu kenalah pakaikan pampers dia dulu.

aku pelik. puas aku adjust-adjust pampers tu tapi kenapa macam tak muat/kelihatan pelik. dah 5 minit, allya dah mula resah. terpusing sana. terpusing sini.

kemudian kakak aku kata "terbalik la....,"

ooohhhh, PAMPERS TU TERBALIK RUPANYA. padanlah tak boleh tampal. HAHA..


inilah kisah pertama kali aku pakaikan pampers budak.

sekian terima kasih...