Tuesday, March 16, 2010

harajuku aku tau la. horojuku/horojuko?

lawak plak aku rasa. masa dia write story tu dia tak cuba ke nak google dulu word tersebut?

mungkinkah typo?

ok mungkin.

aku merujuk pada artikel Variasi dekat berita minggu pasal Fiffy.

adik nak berfesyen ala-ala gadis jepun? baiklah. tapi jangan la 'kesal' pulak kalau ada yang menyindir. rambut adik tu je dah cukup buat orang berpaling. itu belum masuk bab pakaian lagi.

comel bukan tak comel. tapi inikan Malaysia. hehe..

btw, lagu kawaii tu tak kawaii langsung. sorry to say.

good luck anyway!

Sunday, March 14, 2010

i can't believe they turn YAMATO NADESHIKO SHICHI HENGE into a drama



dulu aku pernah tulis pasal YMSH (the anime) dekat sini. alih-alih dah dijadikan drama plak. cuma Kamenashi Kazuya je yang aku familiar. yang lain-lain pernah la jugak aku tengok menjadi watak tempelan di mana-mana.

Basically drama ni pasal 4 handsome guys yang ditugaskan untuk menukarkan seorang perempuan (yang spooky?) untuk menjadi lebih feminine/ladylike/womanly. and it's all for a free board-and-lodging.

aku tak tengok lagi drama tersebut. will it be different than the anime?


nah, i don't think so...