Tuesday, March 23, 2010

nampak je senang. tapi......

aku percaya yang ramai orang serupa macam aku. kadang-kadang perasan macam terer sangat sampai semua benda kau percaya kau boleh buat. kau macam tu tak?

mesti ada kan sikit-sikit.....

masa jalan-jalan kat youtube tempoh hari aku saja-saja la layan video secara rambang. tanpa tujuan khusus and aku terjumpa la video pasal cara-cara menggunting rambut sendiri. this one girl ni kata dia macam frust nak gunting rambut kat kedai pasal the end product selalu tak menepati kehendak dia. so she cut her own hair. GILA COOL, i thought. and memang rambut dia cun pon.

ah jeles!!

selepas itu aku telah memasang angan-angan untuk memotong rambut aku sendiri. BY MY OWN HAND WHOA. cita-cita besar tu! dia boleh buat takkan aku tak boleh kut. sebagai preparation, aku siap beli gunting and klip rambut etc etc. punyalah bersungguh.


and so i cut my own hair. and it was a DISASTER. my haircut jadi choppy and tak balance between kanan and kiri. mana taknya, my left hand tak steady macam my right hand. aku baru sedar bila aku cuba memotong guna tangan kiri. haha. obviously it was a failure. but i didn't mind. i just have to ikat my rambut until dia panjang balik. and to keep it a secret from anyone else. haha. lagipun the whole process macam seronok. it wasn't the first time i played around with my hair. tapi ini yang paling dashyat. and mendebarkan. and exciting. nanti nak cuba lagi sampai betul-betul menjadi.

OR NOT.

this one time masa sekolah, masa tu rambut aku pannnjanng sangat. and ada senior nak potongkan untuk aku. so i let her. ok lah menjadi juga dia potong. tapi ada sekali, masa ni aku tak ingat siapa yang tolong potongkan, we stopped halfway pasal ada hal apa ntah kat aspuri. and rambut tu terbiar macam tu sampailah cuti sekolah. aku memang la tak kesah sebab aku tak nampak pun how bad the hair was. kat belakang kan..balik rumah suruh my mom betulkan and she was suprised macam mana my hair boleh ended up macam tu. uikk, teruk sangat ke??


kesimpulannya, sometimes you just have to let the pros do their job. IT'S SAFER.


BWAHAHAHAHAHAHA.