Friday, May 14, 2010

dirty

LOL.


Ini entry ada unsur-unsur 18SX. jangan cakap aku tak warning...

dulukan, aku tak rasa kelakar when someone's making joke such as the one kat atas tu. ala, lawak-lawak berwarna kuning dan yang sewaktu dengannya. ada sorang schoolmate lelaki dulu, aku sangat-sangat annoyed bila dia mencarut guna perkataan 'pepek' (sorry aku tak tapis). kuat pulak tu. he was practically shouting. i was like, shilako la mamat ni takde perkataan lain ke ko nak guna hah??. tapi dalam hati je la kang tak pasal-pasal aku plak yang kene terajang. haha.

tapikan sekarang ni boleh dikatakan aku dengar perkataan 'tetek' and 'lubang' and 'kote' on daily basis. and aku tak rasa ianya insulting pun. it's just jokes shared between manusia-manusia yang dah berkahwin. aku pulak cuma seekor makhluk asing yang ikut gelak walaupun aku rasa benda tu takde la lawak sangat. apa orang kata... masuk ladang kambing kita mengembek...go with the flow!

tapi awas, aku cuma rasa macam tu sebab diorang dah kawen & it's like normal to them. tapi kau, kau, kau yang bujang-bujang ni jangan terlebih mesra pulak nak berlawak-lawak macam tu dengan aku.

tapi yang perempuan tak pe....



p/s: but still, geli la panggil payudara as tetek. call it breast la macam mulia sikit...

Sunday, May 9, 2010

award award!

sementara aku teringat ni baikla aku buat. haha...Interesting Blogger award ni diberikan oleh puan Salwa yang menulis di blog Just A Tiny Worker Bee.

she's an old friend of mine yang udah bertahun tidak kutemu. also a proud mother of Faheem (how old is he again?). so here it goes....


1)Thank & link the person that gave you the award.
wawa, thank you thank you thank you thank you very-very much. aku nak taip 1000 X tapi tak larat plak rasanya. hehe..

2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered.
imma skip this step. most of the blogger i knew of dah kena tag pun. maklumla my circle of friends kat sini bukannya besar sangat...

3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.
 imma have to skip this also.


4) State seven things about yourself.

1- an otaku. 
2- bau nescafe 3-in-1 Mild yang packaging kaler coklet tu boleh buat aku terbangun dari tido. sedap btol bau dia!
3- tak berapa mempunyai kesukaan untuk membeli baju atau kasut baru. samaada cerewet or kedekut. haha..
4- dah lama tak memancing.
5- tak berapa suka manggis dan betik. kesukaan aku ialah tembikai susu.
6- aku rasa edward robert pattinson tak hensem and selekeh. bella pulak laaaagii la aku menyampah.
7- aku takut petir dan hujan lebat. rasa nak sembunyi bawah katil. tapi aku sendiri pun tidur tak berkatil so how?

as of now

I'm at my lowest low but I'm slowly climbing my way up. slowly but surely. taking one small step at a time. picking up myself bit by bit along the way.

trying to make it whole.

trying to re-discover myself.

how many stairs does a great wall of china has?
think i can climb this one?


trying to grow up. like REALLY grow up.

making my parents to stop worrying about me is a good start, don't ya think?


anyway, i hope i can make it to the top someday. it's not gonna be an easy journey, i know. especially for someone like me who had spent years of her life being worthless insignificant & playing around. but this is a wall that i have to climb. and i will climb it even if my lazy ass refuse to.

I'll spank myself if worse come to worst (^_-)


I WILL MAKE THE DIFFERENCE  
ok this is just  me being optimistic haha..