Sunday, May 23, 2010

newest from Big Bang





just heard/watched it. not crazy about the song but boy, GD looks good here. somehow he managed to look different in every MV. aku suka semuanya. walaupun some people said that dia nampak girlish dalam haru-haru. aku suka. i think he's adorable. and he's very into the character. so yeah, i like him.

and for the record, he composed most of Big Bang's hit songs. so yeah, i have an absolute respect for him.


eh apsal video ni besar sangat?

kucing

1) my cat tangkap a bird/ayam (macam burung tapi macam rupa anak ayam pun ada jugak) this morning and gave it to her kittens to play/to eat. have i realized that the poor bird was still alive, awal-awal aku dah selamatkan.but bila aku amik burung tu dia dah nyawa-nyawa ikan. i can still feel the warmness of the body on my hand.

damn, aku rasa macam pembunuh..


2) one day aku asyik dengar bunyi anak kucing dekat rumah jiran aku. aku ni kalau dengar bunyi anak kucing je mesti tercari-cari & lepas tu je macam gelisah je bila tak jumpa. jiran aku ni tak bela kucing tapi memang ada stray cats yang duduk menumpang rumah diorang. so aku cari la mana datang bunyi tu tapi since belakang rumah dia berpagar aku jenguk-jenguk macam tu je la. kucing tu sepanjang hari berbunyi. looking for the mother agaknya. balik kerje my sis said yang dia letak anak-anak kucing tu pada kucing aku yang baru beberapa minggu beranak. boleh tak tuan rumah tu (kurang ajar) letak anak-anak kucing tu dekat luar, dekat sebelah rumah aku and tinggalkan macam tu aja. mentang-mentanglah dia tau kitorang memang kaki sayangkan kucing. irresponsible betol! adik aku tu kesian punya pasal dia amik la selamatkan. nasib baik kucing aku boleh terima. tapi kesian kucing aku dari anak 3 ekor kena amik anak angkat lagi 3 ekor. dah 6 ekor. sampai kurus jadinya. and yeah, ini bukan kali pertama jiran aku tu buat macam tu. last time 3 ekor jugak. tapi tiga-tiga mati sebab how do you expect them to live without their mother? yang sakit hatinya aku ni ha...bila mati aku jugak yang melalak.

anyway, macam shiall je orang yang amik kesempatan atas kelemahan orang lain ni. even if we're related by blood. pfftt..