Monday, May 31, 2010

kucing (2)

remember the three kittens i've told you about? yang jiran aku buang and kitorang kutip & bela?

tiga-tiga dah mati.

not on the same day la but the last one died this morning...

sakit, i guessed. mata sakit & hidung sumbat. they're practically blind. kelaparan pun ye jugak kut. aku rasa diorang takde tenaga nak berebut susu dengan another 3 kittens yang physically lebih besar & kuat dari diorang. they were fine at first. segar je. tapi orang kata dah ajal dia. redha je la...

aku tak sedih pun. i mean, i never really have the time to bond with them. in fact, i'm (kinda) glad they died sebab aku tak sampai hati tengok dia sakit-sakit macam tu. macam jahat je kan....but that's the truth.

the other 3 kittens (yang obviously aku sayang lebih) macam dah ada sign nak sakit mata. waduh harap-harapnye tak serius la. penasaran gue!!