Sunday, June 6, 2010

random

1) bila perasaan berluap-luap mahu bershopping tapi bila melihat akaun tidak berisi, oh kecewa bangat...


2) kalau kau ada perasaan untuk melihat kemalangan (aku lah tu) baik kau upakan je la. sebab it won't be pretty. take me la for example, everyday to work aku akan berangan what if there's an accident on my way to work? now that would be interesting, i thought. yeah right until this one ah soh kena langgar dengar dengan motor depan mata aku. it was a minor accident, thankfully, sebab moto tu tak laju pun. and ah so tu cuma luka sikit dekat siku. and the next day baru dia rasa kaki dia sakit. but it's enough la to make me re-think akan angan-angan aku tu. it could be me you know. or someone i care about.


3) akibat terpijak minyak, aku tergelincir depan office orang. that was, my friend, pengalaman paling memalukan dalam beberapa tahun kebelakangan ni. masa aku tergelincir, on stage, depan perhimpunan sekolah dulu pun aku tak rasa malu macam ni. haha...

4) minggu depan aku akan dengan rela hati pergi majlis kahwin anak makcik sekampung aku. because she invited me personally i'll feel bad kalau tak pergi. and because her house tak jauh pun. AND because my parents are going.

i rest my case.


5) aku rasa 'kelakar' bila kau kutuk fizikal seseorang bila kau pun bukan sesempurna mana pun.

note to self: sebelum mengata / make fun of other people, sila cermin diri sendiri dulu.