Sunday, January 30, 2011

because you pissed me off (on this lovely sunday)

i'm 29 and i'm not married. SO WHAT??

orang lain kawen awal, dah beranak-pinak ke, apa aku kesah? just because I've passed my 'prime' doesn't mean i HAVE to get married.

hey aku tak kuasa la nak menggedik-gedik dengan jantan. apa kau ingat cucu kau ni tak laku ke? ko nak suruh aku cerita berapa banyak orang mintak nombor telefon aku? berapa banyak orang nak berkenalan? berapa banyak pakcik-pakcik nak jodohkan aku dengan anak/sedara diorang? aku ni, kalau kena layan setiap permintaan diorang memang tak cukup tangan tau tak?

please la, kawen tak kawen itu pilihan aku. dengan siapa aku nak kawen, itu pilihan aku jugak. you are not even my parents, kenapa you pulak yang lebih-lebih?

betul kawen awal tu baik. aku tak kata pon ko salah. tapi ko jangan la buat aku feel bad with myself, as if kalau aku tak kawen sekarang nobody will want to marry me. siapa yang tak nak kawen & ada keluarga sendiri kan? aku nak jugak. i'm a normal human being after all. but I've accepted the fact that maybe now is not my time. and for now aku tak payah la nak pening-pening kepala or susah hati pasal jodoh. walaupun aku semakin tuaaaa. ye la, manala ada orang makin muda kan? except Benjamin Button.

fuhh...sorry if i sounded arrogant up there. fans, i have. but not THAT many. and permintaan nak berkenalan ke, nak no. telefon ke, nak kenalkan/jodohkan dengan orang ke, semuanya aku tolak [well, technically i brushed it off with a smile. or mostly i just play dumb]. sebab apa? sebab aku nak cari someone yang aku boleh hormat. not someone yang pantang nampak perempuan dahi licin je nak usha. pantang orang layan dia baik sikit je nak masuk line. paling-paling penting, that somebody haruslah seseorang yang betul-betul kenal aku, good side & bad side. bukan baru kenal 7 hari dah jatuh cinta. bukan someone yang nama betul aku pon dia tak tau *geleng-geleng kepala*

oh my...aku nak lepaskan rage je tadi. dah melalut ke lain. biasa aku sabar, tapi gunung api pon meletup apa. as a warning, you better not push my button. i have enough people pushing my limit.



p/s: techically i'm not 29. yet.