Thursday, April 21, 2011

plus 8

Petang tadi....


aku : apa ko panggil aku?

dia : miza? ima?

aku : woii..miza tu ko buang M-nya. Iza la..

dia : ohh...iza. umur ko berape ek?

aku : la ituhari kan ko dah tanya aku lahir tahun berapa.

dia : eh ada ke? takde lah... ko 21 kan?

aku : *senyyyuuuuuum* a'ah. 21 tu ko tambah 8.

dia : 29?? TIPU!! tengok punch card..

dia : 1982....EH BETULLA!!




tell me, isn't life wonderful?

Tuesday, April 19, 2011

Analisa

tetiba aku rasa ada mood nak menulis panjang. so here goes...


aku rasa aku ni bukanlah jenis orang yang suka menghukum. yang tiba-tiba je boleh tak suka orang just because you don't like them. ye, memang aku ada first impression untuk orang-orang yang aku baru kenal. but i don't actually berpegang pada-nya. i mean, manusia ni jenis yang beremosi. bergantung pada emosi dia (atau kau), you may hate them or like them.

tengokla nasib kau (atau dia) baik atau tak...

Kakak Kawan Baik 1 (KKB-1), punya banyak orang yang tak suka dia dalam office. she doesn't/couldn't get along with the rest of the girls. jangan tanya aku kenapa. you know how (mean) girls can be. if you're not in the group, you're basically an outcast. but she gets along just fine with me. and aku, walaupun tak rapat dengan the rest of the group, tak pernah pulak ada masaalah dengan diorang. technically speaking. buttt, i am not in the same office with them. so i don't know who's on the wrong here. tapi sepemerhatian aku, dua-dua pihak pun ada sesuatu yang perlu diperbaiki. as for me, malaslah nak masuk campur hal rumah-tangga orang. korang nak gaduh tarik-tarik rambut ke, ape ke, lantak la. as long as I'm happy *selfish*

 KKB-1 selalu cakap dia tak minat nak cakap pasal orang. walaupun begitu, on some occasions dia akan mengumpat juga. haha. aku la yang jadi tukang dengar. isk isk...tak pasal-pasal menambah dosa. one day ni dia bercerita pasal a girl in her department yang telah meminta tolong a guy in another department untuk siapkan kerja dia. so i said, Quote : dia dah terdesak kut. tu yang mintak tolong bestfriend dia. but KKB-1 cakap, kalau terdesak pun, kenapa x nak mintak tolong kawan-kawan satu department?

sebab aku malas nak argue, aku senyap je la sambil dengar dia mengomen-ngomen. guess what, a guy in another department tu ialah si Chinese in my previous post (will be renamed as Sepet, as inspired by Gedh), and that girl is a Malay colleague with whom he has a shady relationship/friendship with. you see, KKB-1 tak tau Sepet & aku ialah kawan. I've never intended to tell her because i thought it's not a big deal. jadi bila dia komen tentang dua-dua manusia itu (yang kedua-duanya has a good relationship with me), i just don't know what to say.

but i did ask KKB-1 (again) pasal the relationship between those two. saja gatal.... kesimpulannya, it's still a mystery. kalau nak tau cerita sebenar kena tanya tuan empunya badan. tapi tu cerita dulu kut pasal the girl baru je kawen bulan lepas. and Sepet, well, he has a gf.

sekarang aku dah takde feeling yang serious pada Sepet. seriously! I'm done with the flirting and such. tak macho tau. stupid even. bukan apa, i have some time to think & try to figure him out. pada aku, he is the kind of guy who likes to please woman. all woman. he did tell me one time yang kawan-kawan dia mostly perempuan, and most ended-up falling in love with him. and guy doesn't really like to be his friend. and i know why. i understand why. sebab layanan dia baik sangat most girls will get the wrong idea. and i am one of those clueless girl. sadly.

in my defend, he definitely flirted with me. i didn't make that one up. adakah kau cuma menganggap aku kawan biasa kalau hari-hari tanya aku sihat ke tak? walaupun ko nampak aku hari-hari? ko tak ada kerja lain kah? none of my normal male friend ever treat me like that. OMG I'M GIVING MYSELF EXCUSES. but I'm wiser now. and too tired to think about anything else beside work. anyway, aku tak condemn la Si Sepet ni. i think being nice is in his nature. bukan sebab dia playboy ke apa. but one of these days, when i have the chance to have a real conversation with him (which is gonna be rare), I'm gonna tell him why his male friend doesn't stick long with him. he ought to know, right?

so my Sepet crush is officially over.FINITO.

on a completely different story, petang tadi anak boss cakap aku makin gemuk. wth? baru la aritu aku terperasan pipi aku makin naik (after completely disregarding my carb diet). what an epiphany... damn those sugar!