Saturday, August 27, 2011

menjelang hari raya...[update]

semangat nak cuti raya

5 minutes before siren balik. poyoss...

believe it or not, aku sebenarnya demam. tapi gaya memang
tak nampak macam demam pun. balik rumah terus flat. took a 
panadol (aku dah raya dulu, excuse me) lepas tu terus baring & berselimut 
tanpa bukak kipas ke apa. my inside is burning tapi aku rasa sejuk.
lepas dah peluh-peluh sikit ni aku ada rasa sikit baik la. and then i googled
and found this :
ok, pengalaman aku dengan home remedy memang la kurang menyenangkan.
i've tried putting on bits of garlic in my nose hoping to cure my selsema.
i didn't know it'll burn!
lagi satu, guna air garam to cure sakit tekak.
pedih bodoh! and it didn't work.
both home remedies doesn't work melainkan menambahkan sakit ati aku je.
but, i'm desperate here. panadol doesn't seem to work and it seems easy enough.
and so....
yeah, that's onion in my stoking. forgive the kain batik and all..
aku baru pakai less than an hour. don't know if it'll work.
but aku ada rasa sikit senang, tak pasti because of the panadol, 
or the sweat or the onion.
i'll tell you later!

till then, Selamat Hari Raya kawan-kawan.
siapa yang nak balik kampung tu semoga selamat pergi dan balik ok.
chow!


UPDATE
The onion didn't work. i still have fever the next day (today)
walaupun i wore it sepanjang malam. tapi, i think it did help to alleviate the pain.
i mean, did i tell you my body aches all over? masa pakai tu memang rasa
sakit badan tu berkurang la. plus, it gave off this comfortable
feeling yang aku tak reti nak describe.

apa-pun, lepas telan 2 biji panadol petang tadi, my body started to
sweat profusely and now i think i'm all better. still have the selesema though. and
semua makanan berasa payau. tapi itu biasala tu kan....

aku rasa selsema aku ni tak berapa teruk. harap-harap takde la masa raya
nanti kerja aku mengelap hingus je. urgh.....